ירי הטיל הבליסטי מתימן לעבר ישראל הבוקר היה רק חלק מגל תקיפה נרחב שרובו סוכל. פרטים חדשים
ביום שלישי לפנות בוקר פתח חיל האוויר האמריקאי במתקפה רחבת היקף על מחסני נשק ותחמושת של החות’ים שחלקם היה מוטמן עמוק מאוד באדמה בתוך מקלטים בנחצבו בהרים הסילעיים. במתקפה זאת השתמש חיל האוויר האמריקאי בפצצות מיוחדות שמסוגלות להבקיע דרכן בתוך הסלעים שהשמידו בסופו של תהליך את מחבוא הנשק.
באותה מתקפה, מבלי לציין על כך דבר , תקף חיל האוויר האמריקאי גם מרכזי תקשורת קווית ואופצית של צבא החות’ים שהאיראנים וחיזבאללה סייעו להם להקים. הרשת הקווית נועדה למנוע האזנות לתעבורה הצבאית של החות’ים ולמנוע דליפות שיאפשרו לאוייב לדעת מתי בכוונתם לתקוף מטרות בישראל.
ואכן האמריקאים הצליחו להשמיד מספר רב של אתרי תקשורת ואילצו בכל את החות’ים לעבור לרשתות אלחוטיות פרוצות לציטוט.
המתקפות האמריקאיות על מרכזי התקשורת הקווית של נחות’ים לא איחרו להניב פירות.
ערב לאחר מכן , אתמול בלילה ,כך דיווחה רשת אלערביה, כבר תקפו מטוסי קרב אמריקאים 2 אתרי שיגור של טילים בליסטיים של החות’ים שהופללו הודות למאמצים לילה קודם. ככל הנראה 2 אתרי השיגור שהיו אמורים להשתתף ב-24 השעות הקרובות בגל תקיפות על ישראל באמצעות שיגור מספר רב של טילים בליסטיים לכיוון ישראל. הושמדו בטרם שגרו את הטילים שלהם.
אלא שהמודיעין הטקטי שהושג במהלך ה-24 השעות האחרונות לא היה מושלם , והיום , יום רביעי , בשעה 4 לפנות בוקר , שוגר מכיוון תימן עוד טיל בליסטי שמסלולו העיד כי היה בכוונתו לפגוע במטרה בצפון ישראל. הטיל גרם לאזעקות בכל צפון ישראל אך בסופו של סיפור טיל זה ייורט על ידי מערכת ההגנה האווירית הישראלית.
מקורות בתימן טענו מאוחר יותר כי מטרת הטיל הבליסטי שייורט הבוקר היה לפגוע בשדה התעופה רמת דויד שבצפון ישראל.
על פי הודעות דוברים הן של צבא ארה”ב והן של גורמים אחרים , מאז שהחלה המתקפה האמריקאית הבלתי פוסקת על אתרים צבאיים של החות’ים בתימן, ביצע חיל האוויר האמריקאי, בסיוע חילות אוויר מהמערב, יותר מאלף יעפי תקיפה על מגוון מטרות ויכולות של החות’ים בניסיון להניא אותם מלהמשיך ולתקוף את התנועה הימים האזרחית בים האדום.
נראה שלהאמריקאים יש עוד הרבה עבודה ולהשיג עוד מודיעין משופר יותר עד שיצליחו להקריס את היכולות הצבאיות של החות’ים.
קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות