היכונו! מעבדת ווהאן הסינית מתכננת ניסויים על וירוסים חדשים “מבשרי רעות” מעטלפים המדבקים יותר וקטלניים יותר!
מומחים הזהירו כי מדענים סינים מתכננים לערוך ניסויים “מבשרי רעות” הדומים לאלה ,המקושרים על ידי חלק מהאנשים, למגפת קוביד-19, כך מדווח הטלגרף הלונדוני.
מכון ווהאן לווירולוגיה פרסם החודש מחקר חדש שהכריז כי מצא נגיף קורונה הקשור לעטלפים שעלולים לחדור לתאים אנושיים, בדומה למחלת Covid-19.
המאמר הסתיים בדרישה ל”חקירה נוספת” של זנים עם חלבוני ספייק מדבקים יותר, כמו גם בדיקות על עכברים מהונדסים גנטית.
המקרים הידועים הראשונים של COVID-19 הופיעו במרחק של 8 מיילים בלבד ממכון ווהאן לווירולוגיה, שהיה ידוע באיסוף ומניפולציות בנגיפים.
למכון נשלל המימון מארה”ב לניסויים מסוכנים לפני ההתפרצות, והוועדה הנבחרת בארה”ב למגיפת הקורונה הגיעה למסקנה בדצמבר כי המחלה “ככל הנראה” דלפה ממעבדה בווהאן.
מומחים הזהירו כי הניסויים האחרונים נערכים מתחת לרמות הבטיחות הביולוגית המומלצות.
קרדיט: הינדוסטן ניוז
“חוויות מצערות”
“המאמר מסתיים בנימה מבשרת רעות – מתאר קבוצה של ניסויים עתידיים הדומים למה שהוביל למגפת ה-COVID-19″, אמרה ד”ר אלינה צ’אן, מומחית לאבטחה ביולוגית ומחברת שותפה של Viruses: The Search for the Origin of COVID-19 ” הם יבדקו יותר מהווירוסים האלה עם חלבוני ספייק בעלי מראה שונה. הם ילמדו את אתרי ההדבקה וכיצד הוירוסים הללו מופעלים. הם ילמדו את יכולתם של וירוסים לגרום למחלות בעכברים אנושיים”.
“לאחר מה שראינו עם ה- Covid-19, אני מאמינה שאין רמת בטיחות ביולוגית מתאימה לניסויים כאלה בווהאן”, הוסיפה. “אם יש לבצע עבודה כזו, היא חייבת להיעשות ברמת אבטחה ביולוגית דרגה 4, הרחק מכל מרכז עיר”.
כמה מדענים ממשיכים לטעון שקוביד-19 עבר מחיה, אך למרות 5 שנות מחקר, מקור ספציפי של המחלה מעולם לא התגלה.
לפני המגיפה, מכון ווהאן אסף יותר מ-220 נגיפים הקשורים לתסמונת נשימתית חריפה (SARS), שלפחות 100 מהם לא זוהו.
חלק מהצוותים גם צולמו כשהם לובשים ציוד מגן אישי ברמות לא מספקות בזמן טיפול בעטלפים.
קרדיט: טיימס אוף אינדיה
המודיעין האמריקאי גילה גם כי שלושה חוקרים במכון ווהאן לווירולוגיה טופלו בבית חולים לאחר שפיתחו תסמינים דמויי קוביד בנובמבר 2019.
הנגיף החדש שהתגלה נקרא HKU5-CoV-2, חבר חדש במשפחת הקורונה שיכול להדביק תאים על ידי התמקדות בקולטני ACE2 אנושיים, בדומה ל-Covid-19.
אין מקרים ידועים של הידבקות בני אדם, ואין עדות להעברה מאדם לאדם.
אבל יש חשש שהמעבדה הסינית עשויה לבצע ניסויים שנויים במחלוקת כדי להגביר את מידת ההדבקה של הנגיף החדש.
ייתכן גם שהדבקה של עכברי בית עלולה לאפשר לנגיף להתפתח באופן טבעי במעבדה, ולהיות מסוכן יותר בתהליך המכונה “הדבקה”.
ד”ר שי-צ’נג לי, אחת מהעמיתים, אף כונתה “אשת העטלפים” בשל עבודתה באיסוף ומניפולציות של נגיפי עטלפים לפני המגיפה.
כמה מדענים חשפו שקוביד-19 הועבר מעטלפים למארח ביניים לפני שהועבר לבני אדם. מאמר המחקר החדש מציע כי נגיפים הקשורים לעטלפים יכולים להתפתח ע”י שימוש בקולטנים לחדירה לתא האנושי למטרות הדבקה, תוך עקיפת הצורך במארח ביניים.
“אנו מקווים שלרשויות הסיניות יש כעת מערכות מעקב טובות וכי המעבדות פועלות על פי תקני בטיחות מחמירים המפחיתים את הסיכון להתפשטות מגיפה נוספת”, אמר ד”ר גארי מקלין, עמית מחקר לשם כבוד באימפריאל קולג’ בלונדון.
קרדיט: אלשרק אלאוסאט קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות