מלחמת “הבינה המלאכותית” בפתח – מחוקקים בארה”ב פועלים לאסור כניסת תוכנות AI סיניות למדינה

בעימות האחרון בין ארה”ב לסין על AI, מחוקקים בקונגרס הציעו שתי הצעות חוק לאסור שימוש ב”למידה עמוקה” ולהטיל עונשים חמורים על כל מי שמשתמש בטכנולוגיה סינית כזו בארה”ב.

הסנאטור הרפובליקני ג’וש האולי הציג הצעת חוק שתאסור ייבוא ​​וייצוא של מוצרי בינה מלאכותית בין ארה”ב לסין.

 

עונשים קשים

הצעת החוק כוללת עונשים חמורים, עם קנסות של עד מיליון דולר ו-20 שנות מאסר, לכל מי שמוריד פלטפורמות בינה מלאכותית סינית כמו DeepSeek, שעוררה מחלוקת בשבועות האחרונים.

קנסות אלו הם מה שניתן להטיל על יחידים בארצות הברית, אך יכולים להגיע לעד 100 מיליון דולר עבור חברות.

הצעת החוק של האולי תיקרא “חוק ניתוק יכולות הבינה המלאכותית של ארה”ב מסין”, מה שעלול לגרום לאיסור על ייבוא ​​או ייצוא של טכנולוגיה קשורה לבייג’ינג.

הצעת החוק גם אוסרת על חברות אמריקאיות לבצע מחקר בסין, או להשקיע בחברות בינה מלאכותית סיניות.

השקת הצ’אטבוט של DeepSeek העלתה גבות לאור יכולתו להתחרות בתוכנות אמריקאיות דומות בעלות נמוכה יותר, תוך שהיא מעוררת חששות בקרב רשויות במספר מדינות.

 

DeepSeek הוא סטארט-אפ  שהנתונים הסיניים מצביעים על כך שהיא בבעלות Liang Wenfeng, מייסד שותף של קרן הגידור HighFlyer, עם נתח שליטה.

הקרן אמרה בחשבון ה-WeChat הרשמי שלה במרץ 2023 שהיא “מתחילה מחדש” ותגביר את הקצאת המשאבים כדי להקים “קבוצת מחקר חדשה ועצמאית שתחקור את המהות של בינה כללית מלאכותית”. DeepSeek נוסדה מאוחר יותר באותה שנה.

לא ברור כמה High Flyer השקיע ב-DeepSeek. לקרן יש משרד באותו בניין כמו DeepSeek, ונתונים סיניים מראים שהיא מחזיקה גם בפטנטים על שבבים המשמשים לאימון דגמי AI.

 

“מדוע אנחנו מאפשרים לענקיות טכנולוגיה אמריקאיות כמו מיקרוסופט לעזור לסין לפתח את DeepSeek או מוצרי AI אחרים?”, שאל האולי בפוסט בפלטפורמת X.

“זה מטורף. אנחנו חייבים לאסור העברת טכנולוגיית AI לסין באופן מיידי”, הוסיף.

“כל דולר או גיגה-ביט של נתונים שזורמים לבינה מלאכותית סינית הם דולרים ונתונים שישמשו בסופו של דבר מול ארה”ב”, אמר האולי בהצהרה.

 

הוא הדגיש כי וושינגטון “לא יכולה להעצים את אויבינו הגדולים ביותר על חשבון כוחנו… הבטחת עליונות כלכלית אמריקאית פירושה ניתוק סין מהחדשנות האמריקאית והפסקת התמיכה בחדשנות של המפלגה הקומוניסטית הסינית”.

DeepSeek מתואר כ”מודל AI בעלות נמוכה לאיסוף נתונים.”

ב-20 בינואר, במקביל להשקה הפומבית של DeepSeek-R1, המייסד ליאנג השתתף בסמינר בדלתיים סגורות לאנשי עסקים ומומחים בהנחייתו של ראש ממשלת סין לי קצ’יאנג, כך דיווח סוכנות הידיעות הסינית שינואה.

המאמצים של מחוקקים בארה”ב אינם נעצרים בהצעת החוק הזו, שכן שני מחוקקים מבקשים לאסור את השימוש ב-“DeepSeek” במכשירים אלקטרוניים ממשלתיים.

הנציג הרפובליקני דארן להוד והדמוקרטי ג’וש גוטהיימר יציגו הצעת חוק שתאסור את השימוש ב-DeepSeek בגלל דאגות של ביטחון לאומי.

 

אם הצעת החוק תעבור, לסוכנויות הפדרליות והמדינתיות יהיו 60 יום לפתח וליישם הנחיות להסרת אפליקציות DeepSeek ו-HiFlyer מכל מכשיר אלקטרוני ממשלתי.

“המפלגה הקומוניסטית הסינית הבהירה בבירור שהיא תנצל כל כוח שעומד לרשותה כדי לערער את הביטחון הלאומי שלנו, להפיץ דיסאינפורמציה ולקטוף נתונים של אמריקאים”, אמר חבר הקונגרס גוטהיימר.

“אנחנו פשוט לא יכולים להסתכן ולאפשר לבייג’ינג לחדור לבכירי הממשל ולסכן את הביטחון הלאומי שלנו”, הוסיף.

בוטים של בינה מלאכותית משתמשים בשיחות ובמידע הזמין באינטרנט כדי לאמן ולשפר את המודלים שלהם, מה שמעלה חששות לגבי הפרטיות.

לוגו אפליקציית DeepSec הסינית

קרדיט: אלחורה    קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות