שקר עליית מחירי הנפט והדלק באמריקה – דעה!

 שקר ש"המלחמה עם איראן" היא הסיבה לעליית מחירי הנפט והדלק באמריקה.

האמת הפוכה לחלוטין.

המלחמה הרוסית-אוקראינית הייתה הגורם הבולט ביותר בשיבוש שוק הדיזל העולמי. רוסיה הייתה ספקית עיקרית של דיזל מזוקק לאירופה, וניתוק האספקה אילץ את השווקים להסיט משלוחים מחדש, מה שהעלה את עלויות הזיקוק וההובלה בעולם כולו.

אמריקה, למרות הפקת נפט גולמי בכמויות ענק, מסתמכת על קיבולת זיקוק מוגבלת, ולא בנתה מפעלי זיקוק חדשים כבר עשרות שנים בגלל מגבלות סביבתיות ורגולטוריות. במהלך ממשל ביידן נסגרו מספר מפעלי זיקוק או הופחתה קיבולת הייצור שלהם תחת לחץ של מדיניות ירוקה ומגבלות רגולטוריות, במקום להרחיב את קיבולת הזיקוק.

התוצאה: נפט גולמי זמין, אבל קיבולת המרה שלו לבנזין ודיזל מוגבלת, וזה מה שהעלה את המחירים המקומיים יותר מכל משבר חיצוני ישיר.

אמריקה לא נפגעה ממצר הורמוז במידה שמפורסמת. הייצור האמריקאי של נפט וגז עלה באופן משמעותי בשנים האחרונות, והצריכה המקומית מכוסה במידה גבוהה ממקורות פנימיים וספקים חלופיים. מי שנפגעו יותר הם בעלות הברית שלה, שמסתמכות על יבוא מהמפרץ, והמשטרים האיראני והקטארי, שמסתמכים על הכנסות מנפט וגז כדי לממן את פעילותם החיצונית, כולל תמיכה בקבוצות חמושות ובשיח הג'יהאדי באזור ומחוץ לאזור.

הבעיה אינה ב"מלחמה עם איראן" כמו שהיא במדיניות פנימית שסגרה מפעלי זיקוק, ומלחמה חיצונית אחרת (האוקראינית) ששיבשה את שוק הדיזל, והמשך שימוש בהכנסות האנרגיה על ידי משטרים מסוימים כדי לממן פרויקטים של קיצוניות.

הבנת ההבדל הזה חיונית כדי שלא ינוצלו משברים כדי להצדיק נרטיבים שאינם תואמים את נתוני הייצור והזיקוק. ( קרדיט: האנאליסט אלמרצאד)

תמונה