מעגל נסגר: הנשק האיראני ממתחם עלי טאהר שבדרום לבנון עשוי להגיע לידי האופוזיציה באיראן
ברשתות החברתיות טוענים כי דיווחי מודיעין מצביעים על כך שישראל עשויה למסור חלק מהנשק, שנתפס ממתחם מחוזק תת-קרקעי של חיזבאללה ב"תל עלי אלטאהר", לכוחות אופוזיציה בתוך איראן. צעד זה אומר שישראל תשתמש בנשק -שמומן במקור על ידי איראן ונלקח מחיזבאללה- כדי לתמוך בכוחות הנלחמים במשטר האיראני ובמנהיגיו.
הידיעה המדוברת הופצה ברשתות החברתיות ובפלטפורמות כמו אינסטגרם (למשל על ידי חשבונות חדשות עצמאיים דוגמת Conflict Alert), והיא מתבססת על "אותות מודיעיניים" ודיווחים לא רשמיים. על פי הפרסומים הללו, ישראל שוקלת להעביר חלק מאמצעי הלחימה הרבים שנתפסו ברכס עלי טאהר לידי כוחות אופוזיציה בתוך איראן, בדגש על האופוזיציה הכורדית, כטקטיקת גמול ("Pay Back") נגד משטר האייתוללות.
1. מתחם "עלי אלטאהר"
במהלך חודש ספטמבר 2026, השלימו כוחות צה"ל (לוחמי אוגדה 36 ויחידת יהל"ם) מבצע הנדסי ומבצעי מורכב שבו כבשו, טיהרו ופוצצו את רכס עלי טאהר שבדרום לבנון.
המתחם נחשב לאחד הנכסים האסטרטגיים החשובים ביותר של חיזבאללה ואיראן. הוא נבנה במשך כ-20 שנה במימון, תכנון וסיוע איראני ישיר, ושימש כבסיס פיקוד ושליטה מרכזי של כוח "באדר" וכן של יחידת רדואן. לאחר פינוי וטיהור המנהרות, צה"ל השמיד את התשתית כולה באמצעות פיצוץ ענק של למעלה מ-1,100 טונות של חומר נפץ, אשר גרם לרעידת אדמה קלה באזור.
2. שלל בשווי מיליארדים
לפני השמדת המנהרות, כוחות צה"ל פינו מהאתר כמויות עצומות של אמצעי לחימה מתקדמים. ראש הממשלה בנימין נתניהו אף הציג בסרטון מיוחד חלק מהשלל שנתפס – שכלל תותחים נגד מטוסים, טילי נ"ט, רקטות, כטב"מים וציוד מחשוב מתקדם – והדגיש כי מדובר בנשק שמומן על ידי איראן לאורך שנים רבות.
3. "נשק איראני נגד איראן"
הדיווחים על העברת הנשק לאופוזיציה האיראנית משקפים היגיון אסטרטגי של שימוש במשאבי האויב נגדו:
המשטר בטהרן השקיע הון עתק בחימוש חיזבאללה במטרה לאיים על ישראל. תפיסת הנשק מאפשרת לישראל, על פי אותם דיווחים, להפנות את המשאבים הללו ישירות אל תוך הבית של המשטר האיראני.
העברת האמל"ח לגורמים כמו המחתרות הכורדיות או כוחות התנגדות פנימיים אחרים באיראן נועדה לאתגר את יציבות המשטר מבפנים, ולהעסיק את משמרות המהפכה בזירת פנים במקום בזירות הפרוקסי האזוריות.
נכון לעכשיו, מדובר בדיווחי מודיעין ובהדלפות שמסתובבים בערוצי תקשורת עצמאיים וברשתות החברתיות. ממשלת ישראל או צה"ל לא אישרו באופן רשמי ותקשורתי כי תוכנית העברת נשק כזו אכן יצאה אל הפועל.

