האמת מאחורי הדיווחים: מה באמת קורה בתקשורת האיראנית אחרי התקיפות האמריקאיות ההרסניות?

יו"ר המטות המשולבים של ארה"ב, הגנרל דן קיין, והבית הלבן דיווחו כי התקיפות האמריקאיות שתקו עד 80% מתשתית הצבא האיראנית, וכי ייתכן שייקח עשור לבנות את אותן תשתיות מחדש. המטרות שדווחו כוללות מרכזי פיקוד ושליטה (C2), בסיסי חיל האוויר, מתקני חיל הים, רשתות הגנה אווירית משולבות, בסיסי טילים ("ערי טילים"), מחסני תחמושת, מרכזי לוגיסטיקה, ואתרים צבאיים אסטרטגיים אחרים.

בניגוד לנתונים הרשמיים שמציג הפנטגון, התקשורת הרשמית והממסדית באיראן אינה מדווחת על פגיעה של 80% בתשתיות הצבא או על צורך בעשור של שיקום. הנרטיב בתקשורת האיראנית הממלכתית (כמו סוכנויות הידיעות פארס, תסנים ו-IRNA) מתמקד בעמידה איתנה, במזעור הישגי התקיפות האמריקאיות ובהדגשת הפגיעה האמריקאית בתשתיות אזרחיות.
 התמקדות בפגיעה אזרחית והצגת השיקום
  • האשמת ארה"ב בפשעי מלחמה: התקשורת האיראנית טוענת בעקביות כי התקיפות האמריקאיות אינן פוגעות רק במטרות צבאיות, אלא מכוונות באופן ישיר נגד תשתיות המשרתות את האוכלוסייה האזרחית, כגון גשרים, דרכים, מתקני התפלת מים בדרום המדינה (כמו בג'אסק) ותחנות כוח בחוזיסטן. 
  • נרטיב ה"שיקום המהיר": בניגוד לטענה על עשור של בנייה מחדש, כלי התקשורת באיראן מרבים לדווח כי כבישים, מנהרות וגשרים שנפגעו בתקיפות האמריקאיות נמצאים בתיקון מיידי או שכבר נפתחו עבורם מסלולים חלופיים כדי לשמור על רצף תפקודי של המדינה. 
 פגיעה ברשתות התקשורת
  • שר התקשורת האיראני הודה באופן פומבי בתקשורת המקומית כי תקיפות ארה"ב בדרום המדינה ניתקו מספר פעמים את תשתיות הסיבים האופטיים, מה שגרם לנתק זמני בין האזורים היבשתיים של המדינה לאיים האסטרטגיים חארג' וקיש. עם זאת, הודגש כי הרשויות עברו במהירות לשימוש ברשתות רדיו ולוויין חלופיות כדי להתגבר על הבעיה. 
 איומי תגובה ולוחמה פסיכולוגית
  • מאזן הרתעה: סוכנות הידיעות "תסנים" ציטטה מקורות צבאיים שהזהירו כי איראן אינה "מתקפלת" ושעידן הסחיטה האמריקאי הסתיים.
  • איום על תשתיות אזוריות: התקשורת האיראנית מבהירה כי על כל פגיעה אמריקאית בתשתית באיראן (כמו גשר או תחנת כוח), איראן תגיב בעוצמה ותתקוף מתקני אנרגיה ותשתיות אסטרטגיות של בעלות בריתה של ארה"ב במפרץ הפרסי.