סוף גנב לתליה: משרד הפנים הסורי הודיע על מעצרו של אמג'ד יוסף, "הקצב מתדמון"
משרד הפנים הסורי הודיע על מעצרו של אמג'ד יוסף, "הקצב מתדמון"
בחדשות שירגיעו במעט את ליבם הסוער של אלפי סורים, ובמיוחד את תושבי שכונת אל-תדמון בדמשק, שהייתה עדה לפשעים הנוראיים ביותר אי פעם, הודיע שר הפנים הסורי, אנאס ח'טאב, על מעצרו של אמג'ד יוסף, שכונה "הקצב מאל-תדמון".
ח'טאב כתב בפוסט קצר בחשבון הפייסבוק שלו ביום שישי: "הפושע אמג'ד יוסף , החשוד העיקרי בטבח סולידריות, נמצא כעת במעצרנו לאחר מבצע ביטחוני שבוצע היטב".
المجرم أمجد يوسف، المتهم الأول بارتكاب مجزرة التضامن، بات في قبضتنا بعد عملية أمنية محكمة.
— أنس حسان خطاب (@Anas_Khattab_sy) April 24, 2026
ניטור ומעקב במישור אל-ע'אב
משרד הפנים הסביר בהודעתו כי המעצר התרחש באזור הכפרי של חמה. הוא הוסיף כי פעולות המעקב והמעצר נמשכו מספר ימים לפני המבצע במישורי אל-ר'אב באזור הכפרי של חמה, לאחר שהיה תחת מעקב צמוד ומתמשך.
המשרד הדגיש גם כי הוא ממשיך לרדוף אחר מבצעי הטבח הנותרים, על מנת לעצור אותם ולהביאם לדין.

קרדיט: משרד הפנים הסורי
הוצאה להורג של עצורים והשלכתם לבור
יוסף היה רב-סרן באחת מיחידות המודיעין בצבא המשטר הסורי לשעבר כאשר טבח מחריד התרחש בעשרות עצורים שנאזקו ועיניהם היו מכוסות, לאחר מכן נורו בדם קר וגופם חסר החיים הושלך לבור בשכונת אל-תדמון, מדרום לבירה הסורית בשנת 2013.
שנים לאחר התקרית המחרידה, צצו סרטונים שתיעדו את הוצאתם להורג של עצורים על ידי אמג'ד, כמו גם סצנות שבהן הוא הורג נשים באותו אופן ומשליך אותן לבור הידוע לשמצה לפני שהצית את הגופות.
הצילומים גם הראו כיצד אנשיו הציתו את הבור לפני שדחפור הגיע ופיזר עליו אפר ופסולת, בניסיון לכאורה להעלים ראיות לפשע מלחמה זה.
בעוד שעמית לשעבר אישר בשנת 2022 כי יוסף הודה ברציחות במהלך שיחת טלפון עם חבר משותף, ואמר מילה במילה, "כן, עשיתי את זה… זה מה שהייתי צריך לעשות באותו זמן", על פי מה שדווח באותה עת על ידי העיתון הבריטי "הגרדיאן".
הוא גם הסביר שנהנה ממוניטין מבעית במשך שנים, כאשר כל שכונת תדמון פחדה ממנו. הוא גילה שהוא "חטף באופן קבוע נשים מרחובות פרברי דמשק, ורבות מהן לא נראו שוב". הוא אמר, "ראיתי אותו בוקר אחד לוקח נשים מתור שוק המזון… בלי שום סיבה". הוא הוסיף, "הן בהחלט נאנסו או נרצחו".
ראוי לציין כי פרבר אל-תדמון, או מה שמכונה מקומית שכונת אל-תדמון, אשר בה התרחש הטבח ההוא, היה באותה תקופה (2013) חזית קרב עקובה מדם בין כוחות המשטר הסורי לפלגי אופוזיציה חמושים.

קרדיט : אלערביה קרדיט לתמונות: משרד הפנים הסורי
