כוחות ביטחון סורים תפסו משלוח טילי קורנט שהיו בדרכם לידי חיזבאללה בצפון לבנון

משרד הפנים הסורי הודיע ​​ביום שבת על תפיסת משלוח טילי קורנט שיועדו להברחה אל מחוץ למדינה באזור קוסייר שבדרום חומס. 

 

המשרד הצהיר בפוסט בדף הפייסבוק שלו כי מנהל הביטחון הפנים בקוסייר תפס משלוח של טילי קורנט שנישאו על שני אופנועים, שיועדו להברחה אל מחוץ למדינה.

במשרד ציינו כי מדובר במבצע השני מסוגו בתוך שבועיים, וציינו כי הוא “בא כתוצאה מחקירות קפדניות וניטור מתמשך של מקורות הנשק הבלתי חוקי, והביא להחרמת המשלוח כולו”.

המשרד אישר כי מינהל הביטחון הפנים “ממשיך בחקירות כדי לזהות את כל המעורבים, לקבוע את מקורות הנשק ולנקוט צעדים משפטיים מרתיעים נגדם”.

 

200 טילי גראד נתפסו בחומס

ב-27 בספטמבר הודיע ​​משרד הפנים על תפיסת כ-200 טילי גראד במחסן בקוסייר, אשר הוכנו להברחה למדינות שכנות.

המשרד ציין את תפיסתם של כלי נשק שונים, כולל פצצות מרגמה, ורומי RPG , בתוך רכב שנועד להברחה למדינות שכנות.

מפקד כוחות הביטחון הפנימי במחוז חומס, בריגדיר גנרל מרחף אל-נעסן, הצהיר כי משרד הניטור בשטח דיווח על מזימה להבריח משלוח נשק למדינות שכנות דרך מעברי הברחה.

אל-נאסן הוסיף בהודעה לעיתונות כי בהתבסס על מידע זה, כוחות הביטחון ביצעו מבצע נגד רכב של מבריחים, ותפסו בתוכו נשק. לאחר ביצוע חקירות וזיהוי מקור המשלוח, נערכה פשיטה על המחסן והוחרמו יותר מ-200 טילי גראד.

 

מאמצי ביטחון לעצירת הברחות נשק וסמים בסוריה

בחודשים האחרונים, כוחות הביטחון הסוריים סיכלו בהצלחה משלוחים גדולים של נשק ותחמושת שנועדו להברחה ללבנון וממנה. צבא לבנון, מצדו, ביצע פעולות שטח בבקעת הלבנון, תפס נשק ותחמושת, ולאחר מכן פירק מפעלי סמים ומחסנים סמוך לגבול הדרום-מזרחי.

הגבול הלבנוני-סורי סובל משטח הררי קשה ומחוסר ברור בקווי תיחום. זאת בנוסף ליחסים המשפחתיים והשבטיים השזורים בין התושבים משני הצדדים, דבר המסבך את מאמצי בקרת הגבולות ומקל על פעולות הברחה.

למרות שהממשלה הסורית החדשה הצליחה לפרק רשת הברחות נרחבת, נותרו אתגרים עקב השטח המורכב, נוכחותן של תאים משרידי המשטר המודח והשפעת חיזבאללה באזור. הדבר דורש מאמצי ביטחון משותפים בין שתי המדינות כדי להבטיח שליטה מלאה בגבולות.

משלוח של טילי קורנט נתפס באזור קוסאיר - משרד הפנים

קרדיט: סוריה טי וי