מספר כבלי אינטרנט תת-ימיים בינלאומיים נחתכו בים סוף או כיצד שיתפה מיקרוסופט פעולה עם יחידת 8200 ב”אחד מפרויקטי הריגול הגדולים בעולם”
ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט הודיעה כי מספר כבלי אינטרנט תת-ימיים בינלאומיים נחתכו בים סוף, דבר המצביע על כך שהדבר עלול להאט את הגישה לאינטרנט באסיה ובאירופה.
החברה אישרה בהצהרה כי צוותי ההנדסה שלה עובדים כעת על מציאת פתרון להפסקה על ידי ניתוב מחדש של תעבורת האינטרנט.
מיקרוסופט מסרה בהצהרה שפרסמה בשבת המאוחרת כי משתמשי מיקרוסופט Azure, ספקית שירותי הענן השנייה בגודלה בעולם אחרי אמזון ווב סרוויסס, עשויים לחוות השהייה מוגברת עקב מספר קטיעות בסיבים אופטיים תת-ימיים בים סוף.
בעדכון בנוגע לשירות Azure, הוסיפה החברה כי משתמשיה עשויים לחוות הפרעות שירות בנתיבי תעבורת נתונים ברחבי המזרח התיכון.
“אנו צופים השהייה ארוכה יותר עבור חלק מהנתונים שעברו בעבר דרך המזרח התיכון. תעבורת רשת שאינה עוברת דרך המזרח התיכון לא מושפעת. נמשיך לספק עדכונים יומיים, או מוקדם יותר אם התנאים ישתנו”, ציינה.
כתוצאה מהפסקה זו, Azure ניתבה מחדש את השירותים דרך נתיבים חלופיים, ותעבורת הרשת לא שובשה.
בתחילת אוגוסט, דו”ח שפורסם על ידי הגרדיאן חשף שיתוף פעולה הדוק בין יחידת 8200 של ישראל לבין מיקרוסופט לניטור ואחסון כל שיחות הטלפון שבוצעו על ידי פלסטינים ברצועת עזה ובגדה המערבית. זהו אחד מפרויקטי הריגול הגדולים בעולם.
קרדיט: דובר צה”ל
הפרויקט הסתמך בעיקר על טכנולוגיות אחסון הענן Azure של מיקרוסופט. בשנת 2021, מנכ”ל מיקרוסופט, סאטיה נדלה, נפגש עם יוסי שריאל, מפקד סוכנות המעקב הצבאית הישראלית המכונה בעולם יחידה 8200, במטה החברה.
הדו”ח מאשר כי נדלה העניק ליחידה 8200 גישה לאזור נפרד וייעודי בתוך פלטפורמת הענן Azure לאחסון, ניטור וניתוח של כל שיחות הטלפון שבוצעו מרצועת עזה ומהגדה המערבית לשימוש ישיר בפעולות צבאיות ישראליות.
למרות שלצבא הישראלי יש שליטה מלאה על התקשורת בתוך רצועת עזה והגדה המערבית, שיתוף הפעולה שלו עם Azure אפשר לו להקליט ולנטר את כל השיחות, בין אם הן מבוצעות על ידי גופים אזרחיים או צבאיים, על בסיס יומי.
קרדיט: אלג’נובייה קרדיט לתמונות: דובר צה”ל


