WSJ: איראן בונה מחדש את נוכחותה בסוריה ובלבנון על ידי הברחת טילים לחיזבאללה ונשק מעיראק לסוריה

הוול סטריט ג’ורנל דיווח כי טהרן שולחת נשק לחיזבאללה הלבנוני במכוניות קטנות דרך סוריה, לאחר שבעבר השתמשה במשאיות להברחות.

 

איראן החלה בסבב חדש של ניסיונות לחמש שוב את שליחיה במזרח התיכון, למרות שספגה אבדות כבדות במלחמתה האחרונה עם ישראל, עם מותם של מפקדים צבאיים בכירים והתקיפה האמריקאית על מתקניה הגרעיניים, על פי דיווח בוול סטריט ג’ורנל.

העיתון האמריקאי דיווח כי איראן מבריחה נשק לחיזבאללה הלבנוני דרך עיראק וסוריה, ושולחת אותו גם לחות’ים בתימן , שם היא מבקשת לחדש את מלאי הנשק של החות’ים בעקבות תקיפות אמריקאיות וישראליות.

ا لـحـدث (@AlHadath) / X

מכוניות קטנות לחיזבאללה במקום משאיות

מקורות דיווחו גם לוול סטריט ג’ורנל כי איראן החלה לאחרונה להשתמש בכלי רכב קטנים כדי להבריח נשק לחיזבאללה הלבנוני דרך שטח סוריה, לאחר שבעבר הסתמכה על משאיות גדולות. טהרן גם ממשיכה לשלוח טילים לחיזבאללה ומבקשת להעביר נשק נוסף מעיראק לסוריה.

“איראן בונה מחדש את נוכחותה בסוריה ובלבנון על ידי הברחת טילים לחיזבאללה ונשק מעיראק לסוריה”, אמר מייקל נייטס, עמית בכיר במכון וושינגטון למדיניות המזרח הקרוב שבסיסו בארה”ב ומומחה למיליציות המזדהות עם איראן.

בסוריה, הממשלה הודיעה כי תפסה מספר משלוחי נשק, כולל טילי גראד המיועדים לשימוש במערכות שיגור מרובות רקטות המותקנות על משאיות, לאורך הגבולות עם עיראק ולבנון.

בלבנון, הצבא תפס משלוחים שהוברחו מעבר לגבול מסוריה, כולל טילי נ”ט רוסיים, נשק מועדף על חיזבאללה.

إيران تعيد تسليح حزب الله.. سوريا تحبط عملية تهريب شحنة أسلحة إلى لبنان |  #التاسعة

קרדיט: רשתות חברתיות

“עלייה משמעותית בניסיונות ההברחה”

מאמציה של איראן להעביר נשק לחיזבאללה היו גם הם נרחבים. חיזבאללה נאלצה לקבל הפסקת אש בסתיו שעבר לאחר שתקיפה ישראלית שכללה מבצעים חשאיים, תקיפות אוויריות ופלישה קרקעית השמיד את רוב ארסנל הנשק שלה והרג מספר רב של מנהיגיה.

“בחודשים האחרונים חלה עלייה משמעותית בניסיונות הברחה, הן דרך סוריה והן מתוכה, לעבר חיזבאללה בלבנון”, אמר מייקל קרדש, לשעבר סגן ראש יחידת סילוק חומרי הנפץ של משטרת ישראל.

התפיסה הגדולה ביותר של נשק איראני מתקדם

בתימן, ממשלת תימן תפסה השבוע משלוח גדול של טילים, חלקי כטב”מים וציוד צבאי אחר שיועדו למיליציה החות’ית בחוף ים סוף.

פיקוד המרכז של ארה”ב (CENTCOM), האחראי על הפעולות הצבאיות של ארה”ב במזרח התיכון, דיווח גם כי זוהי התפיסה הגדולה ביותר של נשק קונבנציונלי מתקדם איראני על ידי כוח ההתנגדות הלאומי, כולל 750 טון של טילי שיוט, טילי נ”מ ונגד מטוסים, ראשי נפץ, רכיבי הנחיה ומנועי כטב”מים.

מקורו באיראן

כאשר המשלוחים שנתפסו עברו דרך ג’יבוטי, הממוקמת במזרח אפריקה בשפך ים סוף מתימן, כוח ההתנגדות הלאומי מצא מספר מסמכים בשפה הפרסית המצביעים על מוצאם האיראני.

המסמכים כללו מדריך למצלמות המשמשות להכוונת טילי נ”מ, ותעודת איכות המצורפת לסנפירי טילים שיוצרו על ידי חברה איראנית.

הוול סטריט ג’ורנל ציין כי התקפות החות’ים האחרונות על שתי ספינות מסחריות בים סוף משקפות כי ניסיונותיה של איראן לבנות מחדש את מאגרי הנשק של בעלות בריתה מתחילים לשאת פרי.

תמונה

“תחליפים לחות’ים”

“התזמון וגודל המשלוח הזה מראים בבירור שאיראן פועלת במהירות כדי לחדש את אספקת החות’ים במלאי שהתדלדל עקב תקיפות אוויריות אמריקאיות”, אמר מוחמד אל-באשה, מייסד חברת הייעוץ האמריקאית “באשה ריפורט” המתמחה בביטחון אזורי.

הוא הוסיף כי הדבר מצביע על כך שטהרן מבקשת “לשמור על קצב פעולותיה הגבוה המכוון לישראל ולתנועה ימית מסחרית”.

זה מגיע שבועות ספורים לאחר שהפסקת אש עצרה את המערכה האווירית בת 12 הימים של ישראל נגד איראן.

לעומת זאת, דובר משרד החוץ האיראני, אסמעיל בגאאי, הכחיש ביום חמישי כי טהרן שלחה נשק כלשהו לתימן, ותיאר את ההאשמות כ”חסרות בסיס”.

תמונה

קרדיט: אלערביה   קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות