כולם על הכוונת? בלגיה חוקרת חשד לפריצה סינית לשירותי המודיעין שלה
בלגיה חוקרת חשד לפריצה סינית לשירותי המודיעין שלה.
משרד התובע הפדרלי בבלגיה פתח בחקירה לבדיקת האפשרות שתוקפים סינים פרצו לשירות הביטחון של המדינה (VSSE).
על פי הדיווחים, התוקפים הצליחו לגשת לשרת הדוא”ל החיצוני של ה-VSSE בין השנים 2021 למאי 2023, ובכך השיגו כ-10% מהתכתובות שנשלחו והתקבלו על ידי הסוכנות.
השרת שנפרץ שימש לתקשורת עם תובעים ציבוריים, משרדי ממשלה, גופי אכיפה וגופים ציבוריים אחרים בבלגיה. בנוסף, השרת ניהל תכתובות פנימיות של משאבי אנוש, מה שמעלה חשש לדלף מידע אישי רגיש, כולל מסמכי זיהוי וקורות חיים של כמעט מחצית מעובדי ה-VSSE והמועמדים לשעבר.
הפריצה התגלתה לראשונה בשנת 2023 זאת לאחר שהתוקפים ניצלו חולשה במוצר של חברת Barracuda .
בעקבות האירוע, הפסיק שירות המודיעין הבלגי את השימוש בשירותי האבטחה של Barracuda והמליץ לעובדים שנפגעו לחדש את מסמכי הזהות שלהם כדי למנוע אפשרות של גניבת זהות. (קרדיט: חדשות סייבר – ארז דסה )
ולנו לא נותר אלא לשאול האם המודיעין הסיני הצליח לפרוץ לעוד רשתות מחשבים המשרתות אירגוני ביון שונים ברחבי העולם ומשתמשיהם בטוחים , עד כרגע, שהם מתנהלים בסביבה חסינת פריצה ? התשובה כנראה שעוד הרבה רשתות מחשבים של שרותי ביון שונים בעולם מזוהמים בעיניים זרות!
קרדיט: רשתות חברתיות