מפירות ההסכמה להפסקת אש בעזה: ארה”ב תממן הגדלה מהותית של מלאי מיירטי כיפת ברזל בישראל

משרד הביטחון הישראלי (IMOD) חתם על חוזה חדש במסגרת חבילת הסיוע האמריקאית, בשיתוף חברת “רפאל מערכות הגנה מתקדמות”, להרחבת ייצור טילי “כיפת ברזל”.

 

העסקה הוכרזה ב-16 בינואר 2025, והיא מדגישה שותפות אסטרטגית שמטרתה לחזק את יכולות ההגנה של ישראל מול האיומים המתפתחים.

הסכם זה הוא חלק מחבילת הסיוע האמריקנית שסוכמה בוושינגטון, אשר מקצה 5.2 מיליארד דולר לחיזוק מערכות ההגנה האווירית והטילים של ישראל, לרבות מערכת “כיפת ברזל”, מערכת “קלע דוד” ופלטפורמת הגנה מתקדמת בלייזר. חבילה זו מגיעה כחלק מסיוע רחב יותר בשווי 8.7 מיליארד דולר שאושר על ידי הקונגרס באפריל 2024.

מנכ”ל משרד הביטחון, אלוף במילואים אייל זמיר, הדגיש את חשיבות העסקה ואמר: “מערכת כיפת ברזל שינתה את מאפייני שדה הקרב, הגנה על תשתיות חיוניות והצילה חיי אזרחים רבים. הסכם זה ישפר וירחיב עוד יותר את יכולות המערכת”.

מישראל נמסר כי מערכת כיפת ברזל, שפותחה על ידי ישראל ויוצרת בשיתוף פעולה עם ממשלת ארה”ב, הציגה ביצועים יוצאי דופן במהלך הסכסוכים האחרונים, תוך יירוט איומים של טילים ומזל”טים. המערכת משלבת את הטכנולוגיות החדישות ביותר, מה שהופך אותה לאחת ממערכות ההגנה האווירית המתקדמות בעולם.

האלוף ד”ר דניאל גולד, ראש מחלקת מחקר ופיתוח ביטחוני (DDR&D), ציין: “רכישת טילי יירוט עבור מערכת כיפת ברזל חיונית להבטחת ביטחון ישראל מפני איומים רבים. מערכת זו מגלמת את העליונות הטכנולוגית של ישראל ואת ההשקעה ארוכת הטווח שלה במחקר ופיתוח”.

גם מנכ”ל רפאל, יואב תורג’מן, ציין את חשיבות שיתוף הפעולה ואמר: “רכישה זו מייצגת עוד הצבעה של אמון במערכת כיפת ברזל והמשך היכולות המתפתחות שלה מול האיומים”.

טקס החתימה התקיים במטה משרד הביטחון הישראלי בתל אביב בנוכחות בכירים, בהם מנהלים מרפא”ל ונציגי הסוכנות האמריקאית להגנה מפני טילים (מד”א).

רפא”ל, הקבלן הראשי, יעבוד עם ELTA Systems ו-mPrest Defense כדי לספק את המיירטים.

הרחבת מערכת כיפת ברזל צפויה לשפר את יכולתה של ישראל להתמודד עם איומים בטווח הקצר והבינוני תוך שמירה על עליונות טכנולוגית ואסטרטגית.

כיפת ברזל: 

קרדיט: ערביכ דפנס    קרדיט לתמונות: רפא”ל