המגמה העולמית בשיאה: סין מזמינה כמויות אדירות של מל”טים מתאבדים
יצרן כטב”מים סיני חשף הזמנת ענק מממשלת סין המתכוונת לרכוש כמעט מיליון מל”טים מתאבדים קלים, המתוכננים למסירה עד 2026.
מידע זה, ששותף במהלך ראיון ל- Defense Blog , חושף את ההתרחבות המהירה של ההשקעה של סין במערכות אוויריות בלתי מאוישות ושילובן באסטרטגיות לחימה מודרניות.
לדברי נציג פולי טכנולוגיות, חוזה חסר תקדים זה השתלט למעשה על כושר הייצור של החברה. “כבר יש לנו הזמנה של כמיליון מל”טים לממשלה שלנו, ואנחנו נאלצים להרחיק לקוחות אחרים כדי לענות על הדרישה הזו”, אמר הנציג.
פרטים על סוג המל”טים או המפרט הטכני שלהם עדיין לא נחשפים.
ההתמקדות של סין בכטב”מים מתאבדים, המכונה גם “תחמושת מעופפת”, עולה בקנה אחד עם לקחים שנלמדו מהעימותים העולמיים האחרונים, במיוחד השימוש הנרחב בכטב”מים באוקראינה. האפקטיביות ההרסנית של הטקטיקות הצבאיות האוקראיניות הנשענות על כטב”מים מתאבדים ומזל”טי FPV השפיעה רבות על הדוקטרינה של הצבא הסיני.
צבא סין כבר החל לשלב לוחמת כטב”מים בתוכניות האימונים שלו. צילומים ודוחות מצביעים על שימוש במל”טי FPV ובמל”טים מתאבדים בתרחישי לחימה מדומים כדי לשפר את המוכנות של כוחות ה-PLA.
גודל ההזמנה מעורר שאלות לגבי ייעודה. בעוד בייג’ין לא סיפקה פרטים ספציפיים, אנליסטים ביטחוניים רבים מאמינים שזה יכול להצביע על הכנות לסכסוך פוטנציאלי שבו מעורבת טייוואן.
הצהרות יצרן הכטב”מים מדגישות גם דינמיקה רחבה יותר בתעשייה. כשנשאל על האפשרות לייצא לרוסיה, ציין המפעל כי עמידה בביקוש המקומי היא בעדיפות הנוכחית. הצהרות אלו מדגישות את העדיפות שסין מעניקה ליכולות ההגנה שלה על חשבון המכירות הבינלאומיות שלה, למרות העניין העולמי הגובר בטכנולוגיות המל”טים הסיניות.
התחום הצבאי-תעשייתי של סין התקדם במהירות בתחום המערכות הבלתי מאוישות. צבא השחרור העממי שם דגש רב על מל”טים כמכפילי כוח, במיוחד בתחומים כמו סיור למטרות איסוף מודיעין, לוחמה אלקטרונית ותקיפות מדויקות. השילוב של מל”טים מתאבדים מספק פתרון חסכוני שניתן להרחבה להפצצת קווי ההגנה של האויב, טקטיקה שהוכחה כיעילה בסכסוכים מודרניים רבים.
למרות שעדיין לא ברור אם מפעלים סיניים אחרים קיבלו הזמנות דומות, התפתחות זו משקפת מגמה רחבה יותר בהגברת הבנייה הצבאית הסינית. אנליסטים מציינים כי רכישות כה מסיביות עולות בקנה אחד עם מטרות ה-PLA למודרניזציה והרחבת היכולות שלה לקראת מעורבות בסכסוכים פוטנציאליים גדולים.
קרדיט: ערביכ דפנס קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות