מצרים מתכוננת לשדרג את סד”כ הצוללות הישנות שלה ולרכוש צוללות חזקות יותר מה-Type 209 הגרמנית

מצרים בוחנת את התכנון של צוללת “ברקודה” מקבוצת הצי  הצרפתי כדי לעמוד בדרישות העתידיות שלה לצוללות, כפי שדווח על ידי אתר שפרד .

האתר דיווח כי השותפות ארוכת הטווח ברכש ימי בין מצרים לצרפת עלולה להפריע בקרוב כאשר מתחרים אחרים, כמו דרום קוריאה, ייכנסו למירוץ להחלפת צוללות מסוג רומיאו של הצי המצרי .

הצי המצרי עבר שדרוג משמעותי של גידול קיבולת בשנים האחרונות, כאשר מספנות צרפתיות, גרמניות ואיטלקיות ממלאות הזמנות מצריות. כעת, לפי האתר, הצי המצרי מחפש לרכוש סוג חדש של צוללות.

אתר Tactical Report חשף בעבר משא ומתן מצרי-צרפתי לרכישת צוללות Scorpène 2000 המודרניות, המתאפיינות ביכולות חמקנות מתקדמות והסתמכות על מערכות אלקטרוניות מתקדמות, בנוסף לחימוש מגוון הכולל טורפדו, טילים נגד ספינות והגנה אווירית.  דיווחים מצביעים על כך שמצרים מבקשת להרחיב את הצי שלה תוך ניצול טכנולוגיות אירופאיות מודרניות.

ניתן לאתר את שורשי הכוח הימי המודרני של הצי המצרי לסוף שנות ה-60, כאשר ברית המועצות הייתה הספקית העיקרית של ציוד הגנה, וסיפקה שתי צוללות מסוג וויסקי של פרויקט 613 ושש צוללות מסוג רומיאו של פרויקט 633.

הצי המצרי מפעיל מספר צוללות מגוונות המייצגות מכפילי כוח מתחת לים כדלקמן:

  1. צוללות גרמניות מסוג 209/1400mod
    • מצרים התקשרה בחוזה עם 4 צוללות מסוג זה עם החברה הגרמנית “ThyssenKrupp Marine Systems”. הצוללות כוללות יכולות תקיפה מתקדמות, כולל טילי הרפון נגד ספינות וטורפדות DM2A4, בנוסף למערכות ניטור ואיסוף מודיעין מתקדמות. הצוללת הראשונה נמסרה ב-2016 והאחרונה ב-2021.
  2. צוללות רומיאו סיניות
    • צוללות אלו מתוארכות לשנות השבעים ועברו מודרניזציה כדי לספק מערכות נשק חדשות, כולל טילים וטרפדות. למרות גילו, הוא עדיין משמש למשימות ספציפיות, כגון אימונים ופעולות חוף
  3. צוללות סקורפן הצרפתיות (אפשרי)
    • מצרים מנהלת משא ומתן לרכישת צוללות Scorpène 2000, הכוללות טכנולוגיות מתקדמות ויכולות התקפיות והגנתיות נרחבות, כמו טורפדו כבדים, טילים נגד ספינות והגנה אווירית. העסקה טרם אושרה.
  4. צוללות נוספות נמצאות במשא ומתן
    • אפשרויות עתידיות כוללות צוללות גרמניות נוספות מסוג 209, כמו גם דיונים לרכישת צוללות ברקודה הצרפתיות הגדולות והמתקדמות יותר.

המגוון הזה של צוללות משקף את האסטרטגיה של מצרים לפתח את הצי הימי שלה כך שיכלול טכנולוגיה מתקדמת התומכת בפעולות ימיות בים הפתוח ובאזורי החוף.

 

הערת ברקע הכתבה: המצב הכלכלי במצרים כל כך קשה , שאין לה מטבע זר לקנות חיטה ללחם ל-100 מיליוני התושבים שלה, אז מאיפה היא תשיג את המימון הדרוש להצטיידות הצבאית המגלומנית שאופפת את המנהיג העליון א-סיסי.

אלא אם כן היא תקבל במתנה צוללות או תעשה עסקת ברטר של נפט או גז (שאין לה) לא נראה כל עיסקה בקרוב.

קרן המטבע הבינלאומית שמעניקה הלוואות חירות למצרים לקניית מוצרי בסיס בלבד לא תיתן ולו סנט בודד לקניית נשק. 

למד על הצוללת הגרמנית Type-209 והגרסה המשופרת שלה, Mod-1400, המופעלת על ידי הצי המצרי

קרדיט: ערביכ דפנס      קרדיט לתמונות: משרד ההגנה המצרי