האו”ם: כ-143,000 משפחות נכנסו לסוריה מלבנון בגלל המלחמה עם ישראל
הנציב העליון של האו”ם לפליטים (UNHCR) דיווח כי קרוב ל-143,000 משפחות מלבנון נכנסו לסוריה מאז תחילת ההסלמה הישראלית בלבנון ב-23 בספטמבר.
הנציבות קבעה בדו”ח שהוציאה היום, יום חמישי, כי 142,703 משפחות, המהוות כ-528,000 בני אדם, נעקרו מלבנון לסוריה, כולל 255,000 בני אדם מתחת לגיל 18.
הדו”ח הדגיש את התקיפות על המעברים בין שתי המדינות, וציין כי בימים האחרונים היו עדים למספר תקיפות אוויריות (ישראליות) באזורים שונים של סוריה, שהיוו סכנה לאוכלוסייה ולצוות, ולמתקנים של נציבות האו”ם. כמה מהתקיפות היו אלו שהשפיעו על כניסת אנשים מלבנון לסוריה.
קרדיט: האו”ם
מחוז חומס
ב-6 וב-8 בנובמבר תקיפות אוויריות כוונו לכמה מקומות, כולל שני מעברי גבול לא רשמיים בסביבת העיירות חוש א-סייד עלי וג’רמש, כ-4.5 קילומטרים ממעבר הגבול ג’וסיא.
ב-11 בנובמבר פגעה תקיפה אווירית באזור שמסין, סמוך למקום שבו התאספו פליטים לבנונים כדי לקבל סיוע. כתוצאה מהתקיפה נגרם נזק מהותי לכביש דמשק-חומס, ולא דווח על נפגעים.
מאז הפיגוע במעבר הגבול ג’וסיה בנפת חומס ב-2 בנובמבר, ירדה תנועת העקורים לכ-100 משפחות ביום. מגיעים רבים הביעו את חששותיהם להישאר בגבול בשל המצב הביטחוני, מה שהוביל לירידה במספר המשפחות הרשומות אצל שותפו של UNHCR, הסהר האדום הערבי הסורי.
ב-11 בנובמבר, לאחר השעיה של שבוע בשל הפיגועים, חידש הנציב העליון לפליטים של האו”ם את תפקידו במעבר הגבול אל-דבוסיה בנפת חומס.
מחוז ריף דמשק
במעבר הגבול ג’יידת יבוס סגר מכתש שנוצר בעקבות תקיפות אוויריות קודמות באזור מצנע (לבנון) את הכביש לכלי רכב. הנציב העליון של האו”ם לפליטים והסהר האדום הערבי הסורי ממשיכים לספק תחבורה מאזור הפגיעה בכביש למעבר הגבול, על פי הדו”ח.
מחוז טרטוס
בנקודת הגבול של ארידה, במהלך הימים האחרונים, פיקחה נציבות האו”ם על הגעתן של מספר משפחות מדרום לבנון ובעלבק עקב הסלמה בפעולות האיבה שם לסוריה .
עוד צוין כי מספר קטן של לבנונים חזר ללבנון דרך נקודת הגבול. הם ציינו את חוסר הזמינות לשירותים בסיסיים, תנאי חיים ירודים והעדר הזדמנויות פרנסה, כמו גם העדפתם לחזור ללבנון כדי להישאר במקלטים קולקטיביים במקום להישאר בסוריה.
קרדיט: סוריה טי וי