צרות בצרורות: מצוקת המזומנים של פוטין יכולה להביא לסיום הלחימה באוקראינה
הגיע הזמן של אירופה וארה”ב להדק את הלחץ הפיננסי על רוסיה ובכך להאיץ את סיום המלחמה.
נראה שלאשפי הכספים של הקרמלין נגמרים הארנבים לשלוף מהכובע.
ממשלת רוסיה חשפה זאת כאשר פרסמה את התקציב הלאומי המתוקן שלה לשנת 2025 , והראתה את העלויות המתפתחות של מלחמתו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין באוקראינה.
כעת נותר לאירופה ולארה”ב לנצל זאת ולהגדיל את העלות הכלכלית עבור רוסיה על ידי סתימת פרצות בסנקציות. בכך הם יוכלו להאיץ את סיום המלחמה, אולי לטובת אוקראינה, או לכל הפחות, לתמרץ את פוטין לנהל משא ומתן על הסדר שלום רציני.
פצצת הזמן של רוסיה חבויה בפרטי התקציב הלאומי שפורסם.
בחינה מדוקדקת של תוכניות ההוצאות של פוטין לשנה הבאה מלמדת שהקרמלין מתכוון להוציא 145 מיליארד דולר על הוצאות ביטחון מתוך כ-436 מיליארד דולר מההוצאה הממשלתית שלו. סה”כ למעלה מ-6.3 אחוזים מהתמ”ג של רוסיה – יש לזכור, הרף של נאט”ו הוא 2 אחוזים – זה מסמן את רמת ההוצאות הצבאיות הגבוהה ביותר של מוסקבה מאז המלחמה הקרה.
והחדשות הרעות לפוטין: הטכנוקרטים שלו למעשה מסווים את מלוא העלות של פלישתו לאוקראינה.
בכל התקציב השנתי פזורים תשלומים נוספים הקשורים למלחמה, לרבות השכר שמוסקבה משלמת לעובדים באזורים הכבושים של אוקראינה; טיפול רפואי לחיילים פצועים; פינוי פסולת; תיקון תשתיות והוצאות “מסווגות” שלא נחשפו. כשמוסיפים את ההוצאות הללו, הנטל האמיתי על כלכלת רוסיה מתקרב לרמה המדהימה של 10% מהתמ”ג .
האמת הפשוטה היא שממשלת רוסיה לא מצליח לגייס מספיק כסף כדי לכסות את העלויות הקשורות למלחמה. הקרמלין חייב להתנהל תחת גירעון – והוא כבר היה בסביבות 34 מיליארד דולר במינוס בשנה שעברה.
זה מציג למערב הזדמנות.
בעוד שהוצאות הגירעון ניתנות לניהול אצל רוב הממשלות, רוסיה אינה מדינה נורמלית. בגלל הסנקציות המערביות, מוסקבה לא יכולה לאזן את ספריה הפיננסיים באמצעות הלוואות בינלאומיות, וצריכה לשלם שיעורי ריבית שערורייתיים – עד 16% על אג”ח ל-10 שנים – למלווים מקומיים במקום זאת, וזו הוצאה משתקת.
אפילו יותר מסוכן, הטכנוקרטים של פוטין רוקנו את קרן העושר הלאומית “היום הגשום” של רוסיה (NWF) מכספי המזומנים שנותרו.
בתנאים רגילים, ל-NWF של רוסיה יש שתי מטרות – לאגור הכנסות עודפות ממיסים בתקופות טובות ולהתגונן מפני מחירי נפט נמוכים כשמצבים משתבשים. אבל לאחרונה, הקרמלין רוקן את הקרן כדי לשלם עבור המלחמה שלו. בשנת 2021, הנזילות שלה הסתכמה ב-117 מיליארד דולר , בעוד שהיא עומדת על 55 מיליארד דולר בלבד כיום.
ואם ה-NWF יתייבש אי פעם, מוסקבה תיאלץ לבחור מתוך תפריט של אפשרויות גרועות כדי ללבות את התנורים הפיננסיים של מכונת המלחמה שלה. אפשרויות כאלה כוללות מסים גבוהים יותר על האליטה והמעמד הבינוני של רוסיה, לקיחת הלוואות יקרות יותר, הדפסת רובלים חסרי ערך ואולי קיצוץ בסובסידיות החברתיות ובתשלומי הרווחה המסייעים לשמור על צייתנות אוכלוסייתה.
כבר עכשיו, משרד האוצר במדינה לוטש עיניים לאלטרנטיבות אלו מה שבוודאי יעורר תגובה ציבורית נרחבת. אם היא תאלץ לקחת הלוואות יקרות יותר, מיסוי גבוה יותר, הדפסת רובל וקיצוץ בהטבות, היא מסכנת את יציבות המשטר.
אם ניקח בחשבון את הסובסידיות שמוסקבה משלמת כיום כדי לשמור על שקט באזורים הרגועים , התשלומים הם קריטיים במקומות כמו צ’צ’ניה, שם שר המלחמה קדירוב הזהיר : “ללא מזומן ממוסקבה לא נוכל להחזיק מעמד שלושה חודשים – אפילו לא חודש”.
זו נקודת תורפה שאירופה וארה”ב באמת צריכות לנצל. והדרך המהירה ביותר לעשות זאת היא להוריד את “תקרת מחיר הנפט” של ה-G7 על יצוא הנפט הרוסי.
מדי חודש, מוסקבה גובה כ-9 מיליארד דולר בהכנסות ממסים ממכירות אנרגיה, כולל כמיליארד דולר מהאיחוד האירופי . וכל מיליארד שהקרמלין מרוויח ממכירת אנרגיה מייצג מיליארד שהוא לא צריך לקחת מה-NWF כדי לאזן את תקציבו, ולשלם על מלחמתו נגד אוקראינה.
הגיע הזמן להדק את הלחץ הפיננסי על רוסיה על ידי הורדת המחיר עד ל-30 דולר לחבית – קרוב מאוד לעלויות הייצור האמיתיות של רוסיה – ושגם אירופה וגם ארה”ב יהיו קשוחות יותר באכיפת הסנקציות על רוכשי נפט אסורים כמו סין, הודו וטוּרְקִיָה.
זה צריך להיות בראש סדר העדיפויות כאשר מנהיגי אירופה יישבו עם הממשל האמריקני הבא. התמקדות בחולשה הפיננסית של פוטין בדרך זו תעזור לאוקראינה לגבור על הרוסים.
קרדיט: פוליטיקו קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות – אינדיה טודיי