דו”ח יוניסף: שינויי האקלים הפכו 43 מיליון ילדים לחסרי בית תוך 6 שנים
על פי ממצאי דו”ח אנליטי של קרן הילדים של האו”ם, יוניס”ף, במהלך שש השנים האחרונות, לפחות 43 מיליון ילדים הפכו לחסרי בית עקב השפעות אסונות האקלים.
“חוסר בית של ילדים שנגרם כתוצאה משינויי אקלים” הוא הדו”ח האנליטי המקיף הראשון שהוכן על עקירת ילדים עקב שיטפונות, סופות, בצורת, שריפות מסיביות ואסונות אקלימיים אחרים.
דו”ח זה אומר שההתחממות הנגרמת משימוש בדלקים מאובנים החמירה והגבירה את ההשפעות ההרסניות, וכמובן את אי-החיזוי של התרחשות אסונות הקשורים לשינויי אקלים.
לפי ממצאי דו”ח זה, חוסר הבית של לפחות 43 מיליון ילדים בשש השנים האחרונות גורם לכך ש-20,000 ילדים בממוצע ביום נאלצים לעזוב את בתיהם ובתי הספר.
מנהלי יוניס”ף הדגישו שהסטטיסטיקה המדויקת יכלה להיות הרבה יותר גבוהה, בגלל עקב העיכוב בהופעת ההשפעות של דברים כמו המדבר או עליית פני הים, או העיכוב בדיווח על הבצורת.
דו”ח זה קובע, “חוסר בית ועקירה בכל גיל ומצב הם מפחידים וכואבים, אך ההשפעה השלילית שלו, במיוחד על חייהם של ילדים, עלולה להיות הרסנית ומתמשכת יותר. דברים כמו מניעת השכלה, מניעת חיסון וכמובן איבוד הזדמנויות להכיר חברים ופעילויות חברתיות.
Why do we need urgent child-focused #ClimateAction?
In the last six years, weather-related disasters have displaced 43.1 million children. That’s nearly 20,000 children every day.
This is what UNICEF is asking decision-makers to do to protect them. https://t.co/tZIwOtO4N9
— UNICEF (@UNICEF) October 6, 2023
ורנה קנאוס, ראש מחלקת ההגירה והעקירה של יוניס”ף, תוך שימת דגש על ההערכות ה”שמרניות ביותר” של דו”ח זה, הזהירה כי “למרות ששינויי האקלים הפכו לגורם הגדול ביותר לחסרי בית בקרב הילדים, רוב המדיניות והוויכוחים סביב הקצאת התקציב לפתור את הבעיה הזו, מתעלמים מהמצב של הילדים או לא מקבלים עדיפות”.
בשנת 2021, סוכנות האנרגיה הבינלאומית הזהירה כי אם לעולם יש סיכוי כלשהו להימנע מההשפעות הקטסטרופליות של שינויי האקלים, עליו להפסיק להגדיל את ייצור הנפט, הגז והפחם.
עם זאת, אזהרה זו לא נלקחה ברצינות ולפי דו”ח האקלים האחרון של האו”ם, הפחתת פליטת מזהמי מאובנים הייתה נמוכה בהרבה מהצפוי.
קרדיט: רדיו פרדה קרדיט לתמונה: