רוסיה תוקפת מאגרי טילים מערביים באוקראינה מחשש לשינוי פני המלחמה

נראה שלתקיפות הרוסיות המתגברות על מטרות בעומק אוקראינה יש מטרה עיקרית שגוברת על סדרי עדיפויות אחרים של מוסקבה בזמן הנוכחי, והיא לנסות להרוס את יכולתה של קייב לשגר טילים ארוכי טווח שהיא מקבלת מבעלי ברית מערביים – כך דיווח הפייננשל טיימס הבריטי .

כוחות הקרמלין שיגרו השבוע עשרות טילים למערב הרחוק של אוקראינה, תוך שהם תוקפים בסיסי אוויר, שדות תעופה ומתקן לאימון טייסים במרחק של 1,000 ק”מ מהקווים הקדמיים.

גורמים אוקראינים אמרו כי “28 טילי שיוט שוגרו ביום שלישי בלבד”, והדגישו כי 16 מהם יורטו.

קייב ובעלות בריתה רואים בתקיפות “חלק ממאמץ של שבועות להשמדת בסיסי אוויר וצי המפציצים המשמשים לשיגור טילים בריטיים (Storm Shadow) וטילים צרפתיים (Scalp)”, לפי העיתון שציטט מקורות יודעי דבר.

גורמים רשמיים הסבירו כי “אוקראינה במירוץ נגד הזמן כדי להגן על כלי הנשק החשובים הללו ובטייסים המסוגלים להשתמש בהם מפני תקיפות רוסיות”, ועל סמך זה, טייסים אוקראינים נעים ללא הרף בין עשרות בסיסי אוויר מקומיים ושדות תעופה מסחריים.

בהקשר זה אמר דובר חיל האוויר האוקראיני, קולונל יורי איגנט: “זה לא מפתיע שהם מנסים להשמיד את המטוסים שלנו ואת הטייסים שלנו. הטייסים מסוגלים לעשות להם הרבה צרות”.

 

תפקיד מכריע

בטווח הארוך לטילים המערביים יש תפקיד חשוב בסיוע לאוקראינה להשיג התקדמות מסוימת בשטחים שנכבשו על ידי הכוחות הפולשים, שכן אוקראינה אישרה, ביום רביעי, כי צבאה הצליח לשחרר את הכפר אורוז’ין בדרום אזור דונייצק.

“ה-SCALP הצרפתית ו-Storm Shadow הבריטי כבר מילאו תפקיד מכריע”, אמר ולרי קונדרטיוק, ראש שירות הביון הצבאי והזר של אוקראינה לשעבר, ולרי קונדרטיוק.

הוא המשיך, “לרוסיה לא הייתה דרך אחרת לעצור את התקיפות הללו מאשר לנסות לפגוע בשדות התעופה שמהם משוגרים הטילים הללו”.

בריטניה הייתה הראשונה שסיפקה לאוקראינה את טילי ה-Storm Shadow ארוכי הטווח, לפני שצרפת סיפקה בעקבותיה את מערכת SCALP.

לדברי מומחים, ארה”ב וגרמניה עדיין זהירות יותר לגבי שליחת טילים ארוכי טווח לאוקראינה, מחשש שהדבר עלול להוביל להסלמה של הסכסוך, במיוחד מכיוון שהם עלולים לשמש לפגיעה במטרות בתוך רוסיה.

אוקראינה אומרת שהטייסים שלה משגרים טילים מערביים “רק למטרות בשטחה”, כדי לפגוע במאגרי נשק רוסיים, עמדות פיקוד ונקודות לוגיסטיות בשטחים הכבושים, וכי תקיפות אלו כוללות גשרים. 

 

מפקד צבא ארה”ב לשעבר באירופה, גנרל בן הודג’ס, הדהד את קריאתה של אוקראינה, ואמר: “כרגע, עלינו להטעין כמה שיותר טילים כולל מערכות ארוכות טווח אחרות על מטוסי תובלה C-17 ולהביאם לאוקראינה בהקדם האפשרי”.

הודג’ס טען כי רוסיה “ניסתה נואשות לוודא שלאוקראינה אין את היכולת לפגוע בבסיסים בקרים, מה שעלול להוביל לגירושם מחצי האי”.

הוא הזהיר שהתקיפות האוויריות הרוסיות שכוונו לבסיסי אוויר אוקראינים היו חלק מ”ניסיונות למנוע תפנית כזו במלחמה”.

על פי מה שציטט העיתון ,מומחים מערביים טוענים כי “הרוסים יודעים שהם חלשים מאוד, ושהגרוע ביותר שיכול לקרות להם הוא שאוקראינה תוכל לפגוע באופן קבוע ומדויק בבסיס צי הים השחור בסבסטופול, וכן בשאר בסיסי התעופה והמרכזים הלוגיסטיים הרוסיים וזה יעזור לקייב לנצח מהר יותר”.

المقارنة بين قوة روسيا وأوكرانيا | عربي بوست

קרדיט: אלחורה   קרדיט לתמונה: ערבי פוסט