הצהרות אמריקאיות סותרות באשר לבלון הריגול הסיני

רק אתמול טענו מקורות אמריקאים כי מבדיקת שרידי בלון הריגול הסיני שהופל בשמי ארה”ב אסף מידע חזותי וכן מידע תקשורתי בשטח מדינתם.

היום כבר החלו להישמע “מנגינות חדשות” מכיוון המערכת הביטחונית האמריקאית.

משרד ההגנה האמריקאי הודיע ​​כי בלון הריגול הסיני החשוד שעבר בשמי ארה”ב לפני ארבעה חודשים ,לפני שהופל , לא אסף מידע ממדינה זו.

דובר הפנטגון אמר לכתבים ביום חמישי, 2 ביוני: “אנו מאמינים שהבלון לא אסף מידע בזמן שעבר על אדמת אמריקה, ובוודאי המאמצים שעשינו בהקשר זה השפיעו על הנושא הזה”.

הידיעה על גילוי הבלון הסיני נחשפה באמצע פברואר אשתקד על ידי גורמי ההגנה האמריקאיים.

הבלון טס במשך חמישה ימים בנתיב אלכסוני מדרום מזרח איידהו לקרוליינה, נתיב שבו נמצאים מרכזי צבא אמריקאים רגישים.

הבלון האמור התרסק בחוף דרום קרוליינה ב-15 בפברואר.

חלקים שנמצאו מהבלון שהופל היו מאז נושא למחקר מקיף על יכולותיו, כולל האם הבלון הצליח להעביר את המידע שנאסף לסין בזמן אמת.

דובר הפנטגון דיבר ביום חמישי על השימוש שסין עושה בחלקים אמריקאים בבניית הבלון הזה: “התמודדנו עם המקרה הזה במקרים קודמים, כמו כטב”מים, שבהם נעשה שימוש בחלקים מסחריים אמריקאים”.

הוא הדגיש שזה לא יוצא דופן שעושים שימוש בחלקים אמריקאים בציוד סיני.

סיפור הבלון הזה גרם למתח ביחסים בין ארה”ב לסין וביקורו של שר החוץ האמריקני בסין מתוך כוונה לתקן את היחסים בין שתי המדינות התעכב בארבעה חודשים.

גילוי הבלון נתקל בתגובה חריפה של ממשלת ארה”ב, תלונה רשמית לנציגות הדיפלומטית הסינית ומחאות של חברי קונגרס, בעיקר מהמפלגה הרפובליקנית.

בהצהרה שנימתה תוארה כ”פייסנית” יחסית, משרד החוץ הסיני הציג את הבלון הזה כ”ספינת אוויר אזרחית” למחקר מטאורולוגי .

לאחר מספר חודשים, ההצהרות של ארה”ב וסין עדיין נמשכות בעניין זה.

במקרה האחרון, בסוף יוני השנה, ג’ו ביידן כינה את המנהיג הסיני “דיקטטור” ואמר כי שי ג’ינפינג “מתבייש” במתיחות האחרונה סביב בלון הריגול הסיני שהופל על ידי חיל האוויר האמריקאי .

בתגובה כינתה בייג’ין את הצהרותיו של נשיא ארה”ב “מאוד אבסורדיות וחסרות אחריות”.

קרדיט: רדיו פרדה   קרדיט לתמונה: אלע’ד