למה המחאות באיראן נכשלות וכמה סכנה נשקפת עכשיו למשטר?
המהומות בימים האחרונים מתפשטות לערים נוספות באיראן ומי שעוקב ברשתות החברתיות יכול להתרשם מהתעוזה של המפגינים. הפעילות אינטנסיבית ונועדה לעודד איראנים לצאת למחאה ולא להסתפק במקלדת ומלווה בהאשתגים ויראליים כמו “לא נשב בבית” ו”מהפכה באיראן”.
הפגנות יש באיראן כמעט מידי יום בשנים האחרונות, פעם על המצב הכלכלי, פעם על בעיות סביבה (מחסור במים) והפעם על דיכוי הנשים. התפרצויות בעוצמה גדולה יותר מאלה של עכשיו היו בעבר והשאלה האם כרגע המשטר בסכנת נפילה.
בשורה התחתונה נראה כי בשלב הנוכחי המשטר עדיין מרגיש בטוח בכיסאו למרות סימנים ראשוניים של לחץ. היום צוטט שר התקשורת באומר שיש אפשרות לפיה האינטרנט יושבת “מטעמים ביטחוניים” אולם בהמשך טען כי לא הובן נכון.
הביטחון העצמי של המשטר נובע מכך שהמחאות עממיות וספורדיות ומול המשטר לא ניצבת הנהגה אופוזיציונית מלוכדת. בנוסף, כוחות המשטר בראשות משמרות המהפכה הם בעלי עוצמה אדירה ויכולות המעקב והניטור השתפרו בשנים האחרונות, כך שזה עוד גורם שמחזק את יכולת השרידות של המשטר.
Tod dem Diktator.
21.09.2022#Iran#مهساامینی#ایران#IranProtests2022#Mahsaamini#Braunschweig#Deutschland— Dariush Farazi (@NfFarazi) September 21, 2022