פקיסטן בצעה בהצלחה שיגור טיל שיוט מצוללת למרחק של כ-500 ק"מ
אמנם פקיסטן רחוקה מאוד מהזירה הים תיכונית אך אסור להסיר את המבט ממנה ולו רק לרגע. היותה של פקיסטן המדינה המוסלמית היחידה בעלת נשק גרעיני ועל פי ניסיון העבר היא גם מוכנה למכור את הידע הזה לכל המרבה במחיר ולא ממש מעניין לאיזה חולה רוח זה נמכר, מאלץ את ישראל לבחון כל פיתוח טכנולוגי במדינה זאת בזכוכית מגדלת.
בעבר הרחוק כשהמצב הפנימי בפקיסטן הורע מאוד והיא עמדה ערב מלחמת אזרחים גילה מקור אמריקאי בכיר כי ארה”ב מציבה ,דרך קבע, כוח התערבות מהיר בקרבת הגבול עם פקיסטן ,שאם וכאשר יעמוד מלאי פצצות הגרעין שלה בסכנת השתלטות של גורמים קיצוניים היא תשתלט על המאגר ותאבטח אותו וכל מי שיעמוד בדרכה למטרה זאת-יושמד.
נראה כי פקיסטן החליטה להרחיב מאוד את מגוון פצצות הגרעין שברשותה כך שניתן יהיה לעשות בו שימוש לא רק באמצעות טילים בליסטיים אלא גם באמצעות צוללות בכל נקודה על פני כדור הארץ. תחום זה ,שלכאורה לפקיסטן אין יותר מדי עניין לקדם , זוכה לדגש חזק על ידי ממשלת פקיסטן וסיבותיה עמה.
בשבוע שעבר ביצעה פקיסטן ניסיון מוצלח נוסף של ירי טיל שיוט מצוללת – Submarine Launched Cruise Missile (SLCM) BABUR – מדגם “באבור” .
טווח הטיל ששוגר בניסוי זה היה לכ-450 ק”מ.
פקיסטן מבקשת להדגיש כי טיל שיוט זה שנורה מצוללת מסוגל לשאת מגוון רחב של ראשי קרב. ולמעשה רומזת כאן פקיסטן כי גם ראש חץ גרעיני ביכולותיה כיום לירות מצוללת מכל נקודה על הגלובוס.
על פי ניסיון העבר גם ידע זה ,כיום,עומד למכירה לכל המרבה למחיר .
Pakistan conducted another successful test fire of indigenously developed Submarine Launched Cruise Missile (SLCM) BABUR having a range of 450 KMs. BABUR is capable of delivering various types of payloads. pic.twitter.com/lAEmbHOYg6
— Maj Gen Asif Ghafoor (@OfficialDGISPR) March 29, 2018