סוכנויות מודיעין מערביות: אין ראיות לכך שאיראן מפתחת נשק גרעיני. הערכות
- צבירת חומר בקיע: לאיראן יש כמות מספקת של אורניום מועשר ברמות גבוהות (60% ומעלה) שמאפשרת לה, אם תחליט על "פריצה", לייצר מספיק חומר בקיע עבור פצצה אחת או יותר בתוך פרק זמן קצר מאוד, המוערך בשבועות בודדים.
- מרכיב הנשק (Weaponization): המכשול העיקרי שנותר לאיראן, לפי הערכות המודיעין, הוא השלמת תהליך הפיכת החומר הבקיע לראש נפץ גרעיני שניתן להרכבה על טיל. תהליך זה דורש ידע טכני מורכב וניסויים, והערכות לגבי משך הזמן שיידרש לאיראן להשלמתו נעות בין חודשים ספורים לשנה-שנתיים.
- החלטה פוליטית: המודיעין האמריקאי והישראלי מעריכים כי המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, טרם קיבל החלטה סופית להתקדם לייצור בפועל של פצצה, אך המדינה בנתה את התשתית המאפשרת לה לעשות זאת במהירות ברגע שתינתן ההוראה.
- יכולות קיימות: בכירים איראנים הצהירו בשנה האחרונה כי לאיראן יש כבר את היכולת הטכנית לבנות נשק גרעיני, אך היא בוחרת שלא לעשות זאת משיקולים אסטרטגיים ודתיים.

הניו יורק טיימס, שציטט מקורות יודעי דבר, דיווח כי סוכנויות הביון המערביות לא מצאו ראיות לכך שטהרן מעשירה אורניום לצורך ייצור חומרים לנשק גרעיני.
הדו"ח קבע כי סוכנויות הביון המערביות לא זיהו העשרת אורניום ברמות הגבוהות הנדרשות לייצור חומר לפצצות גרעיניות, וגם לא תיעדו פעילויות אחרות שמטרתן פיתוח ראש נפץ ממשי.
הדו"ח ציין כי מלאי האורניום המועשר בשלושת האתרים שהותקפו ביוני נותר באותם מיקומים ונראה ללא שינוי.
הערכות אמריקאיות מצביעות על כך שאיראן לא בנתה מתקני גרעין חדשים, למרות שזוהתה פעילות בשני אתרים לא גמורים בנתאנז ובאיספהאן, על פי העיתון.
הניו יורק טיימס, שציטט סוכנויות מודיעין ישראליות ואמריקאיות, דיווח כי המבצע הצבאי בשנת 2025 עיכב את תוכנית הגרעין של איראן בשישה חודשים עד שנה, בעוד שצנטריפוגות במתקן פורדו נותרו לא פעילות.
הדו"ח ציין גם פער בין הערכות רשמיות של משרד ההגנה האמריקאי לבין הצהרותיו הפומביות של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ , שטען כי יכולותיה הגרעיניות של איראן הושמדו לחלוטין, בעוד שאסטרטגיית הביטחון הלאומית של ארה"ב דיברה רק על "פגיעה משמעותית" בהן.
מוחמד אסלאמי, ראש ארגון האנרגיה האטומית של איראן, הצהיר לאחר ישיבת הקבינט בשבוע שעבר כי סוגיית הגרעין משמשת כתירוץ על ידי גורמים עוינים.
אסלאמי הסביר כי כל הפעולות שננקטות על ידי מה שהוא מכנה "האויב" נועדו לעכב את ההתקדמות המדעית והטכנולוגית של איראן, תוך הדגשת זכותו של העם האיראני לתעדף את פיתוח טכנולוגיות אנרגיה גרעינית למטרות שלום.
הוא קרא למנכ"ל הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א), רפאל גרוסי, לעמוד בחובותיו המקצועיות בניסוח דוחותיו ובסגנון התקשורת שלו, וטען כי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א), כחלק ממערכת האומות המאוחדות, נדרשת לציית לאמנתה ולא לחרוג מהמנדט שלה. ( קרדיט: ערבי 21)
קרדיט: סודן ניוז
