הקמת בסיס צבאי ישראלי בסומלילנד: מהן האפשרויות הצפויות של מצרים? ספויילר: ישראל מכינה אופציה למקרה שמצרים תחשוב לחזור לסורה!

“קו אדום” עלול לדחוף את האזור לעבר אפשרויות צבאיות שלא היו על הפרק בעבר.

Israel ‍has recognized ⁠Somaliland, a breakaway region of Somalia, as an  "independent and sovereign state," Israeli Prime Minister Benjamin  Netanyahu said on December 26. Israel is the first country to do so.

 

בעוד שממשלת נתניהו מנהלת מרוץ נגד הזמן כדי להימלט ממשברים פנימיים על ידי ייצוא מתח לחזיתות אזוריות מרובות, מהלכים ישראליים המתוארים כ”מסוכנים” צצו לאחרונה באזור קרן אפריקה, ובפרט בסומלילנד.

המהלכים הצפויים הללו בנוגע לאפשרות הקמת בסיס צבאי ישראלי שם מעמידים את הביטחון הלאומי המצרי והערבי במבחן אסטרטגי חדש, על רקע אזהרות רשמיות ומשפטיות כי שיבוש הכניסה לים סוף הוא “קו אדום” שעלול לדחוף את האזור לעבר אפשרויות צבאיות שלא היו על הפרק בעבר.

בניתוח צבאי מפורט של המצב, אישר האלוף אוסאמה מחמוד כביר, מרצה בבית הספר לפיקוד ומטה של ​​האקדמיה הצבאית ללימודים מתקדמים, בהצהרות בלעדיות לאתר אלחדת’ כי נתניהו מבקש לשמור על מצב של מתח פוליטי וצבאי כדי להציל את ממשלתו מקריסה.

האלוף כביר הסביר כי הפרת החוק הבינלאומי על ידי ישראל והכרתה בסומלילנד כמדינה עצמאית נועדה להשיג שלוש מטרות גיאו-אסטרטגיות. הראשונה היא להקים בסיס לאיים על מיליציית החות’ים מטווח קרוב. השנייה היא לפגוע באינטרסים הטורקיים בסומליה. המטרה השלישית והמסוכנת ביותר היא להפעיל לחץ על מצרים ולהשפיע ישירות על ביטחונה הלאומי על ידי שליטה בשיט בכניסה לים סוף, דבר שישפיע לרעה על הכנסות תעלת סואץ, וכן לחזק את ידיה של אתיופיה בסוגיית סכר הרנסנס על ידי התנגדות פוליטית לקהיר.

קרדיט: אלערביה

המומחה הצבאי הדגיש כי מצרים מיהרה לגנות את המהלכים הללו באופן דיפלומטי, והזהיר כי דרך הפעולה עשויה להשתנות ל”צורה בעלת השפעה רבה יותר” אם ישראל אכן תמשיך להקים בסיס זה, והדגיש כי לקהיר יש את הכלים וההסדרים המאפשרים לה לשמר את יכולותיה ולהגן על ביטחונה הלאומי.

מנקודת מבט משפטית ובינלאומית, ד”ר מוחמד מחמוד מהראן, פרופסור למשפט בינלאומי ציבורי, סבור כי התעקשותה של ישראל על צעד זה משמעותה “חציית הקו האדום האסטרטגי”, ומסביר לאתר Al-Hadath.net כי למצרים לא רק תהיה הזדמנות לאפשרויות דיפלומטיות, אלא שתהיה מחויבת על פי סעיף (51) של מגילת האומות המאוחדות לנקוט בכל אמצעי ההגנה המקדימים.

מהראן גילה כי הנוכחות הצבאית המצרית הנוכחית בסומליה, במסגרת הסכמי הגנה משותפים עם הממשלה הלגיטימית במוגדישו, מעניקה לקהיר “כלים משפטיים וכלי שטח” למנוע כל ניסיון להקים בסיסים בלתי חוקיים.

הוא הדגיש כי מרחק גיאוגרפי לא יהווה מכשול עבור הכוחות המזוינים המצריים להגן על האינטרסים החיוניים שלהם באזור באב אל-מנדב.

מהראן סיכם את דבריו והדגיש כי כל נוכחות צבאית ישראלית באזור זה לא תתמודד עם מצרים לבדה, אלא תתנגש במערכת “ההגנה הערבית המשותפת” משנת 1950, המחייבת מדינות ערב לשתף פעולה כדי להתמודד עם כל איום קיומי.

BREAKING: NETANYAHU ANNOUNCES: ISRAEL OFFICIALLY RECOGNIZES THE REPUBLIC OF  SOMALILAND Israel and the Republic of Somaliland have signed a mutual  declaration of recognition, formally acknowledging Somaliland as an  independent and sovereign state.

קרדיט: רשתות חבתיות

הערה ברקע הידיעה: כרגיל , הגמל לא רואה את דבשתו. 

מצרים יודעת שלה עצמה יש תוכניות צבאיות לחסום את השייט לישראל הן באזור הים התיכון והן באזור הים האדום במקרה של מלחמה כוללת בין 2 המדינות. 

ההתבססות הישראלית בסומלילנד נועדה לאותת למצרים שאין מצב שהם יפעילו אופציה זאת בשום מצב, כי התגובה הישראלית הנגדית תפגע בה הרבה יותר מאשר תפגע בישראל עצמה.

כמו כן כל המדינות המגנות מתעלמות , בכוונת מכוון ובמזיד , מהעובדה שהחות’ים בתימן מפרים את החוק הבין לאומי כבר יותר משנתיים ולא מאפשרים לכלי שייט ישראל להיכנס לים סוף דרך מצרי באב אלמנדב , בהוראת איראן , ואף ארגון כמו האו”ם , או מדינה כלשהי, כולל המדינות המגנות עצמן , עושות משהו כדי לךשמור על הזכויות הישראליות.

ישראל לא זקוקה למדינות העולם הצבועות – היא תדאג לעצמה ותפעיל כל צעד העוזר לה להגשים את מטרותיה.  

ישראל - מצרים - סומליה - סומלילנד - ייצוג סמלי של האירוע

קרדיט לתמונה: אלחדת’ – AI