הסנטור האמריקאי לינדזי גרהם מזהיר: כוחות הביטחון הסורים הנוכחיים יותר קיצונים מאנשי המשטר הקודם (בשנאתם לישראל)
הסנאטור האמריקאי לינדזי גרהם הזהיר מפני התנהלות מול ממשלת סוריה, והגיב לסרטון וידאו שפורסם ובו נראה הצבא הסורי שר למען עזה במהלך מצעד צבאי שנערך לציון השחרור.
גרהם אמר בפוסט בחשבון הפלטפורמה X שלו: “בעוד שאני תומך בניסיון לעזור לממשלה החדשה בסוריה, עלינו לעשות זאת בזהירות רבה, שכן ישנן אינדיקציות הולכות וגדלות לכך שכוחות הביטחון הסוריים קיצוניים יותר ממה שמקודם (בשנאתם לישראל)”.
To say the video referenced in this article is disturbing would be a tremendous understatement.
While I support trying to help this new government in Syria, we have to do it with eyes wide open. There is mounting evidence that the Syrian Security Forces are more radical than…
— Lindsey Graham (@LindseyGrahamSC) December 16, 2025
גרהם, חבר הקונגרס הרפובליקני המקורב לטראמפ, טען כי “ישראל צודקת בהתעקשותה על הקמת אזורי ביטחון, לא רק כדי להגן על עצמה, אלא גם כדי להגן על מיעוטים בסוריה, כמו הדרוזים”.
מוקדם יותר, הסנאטור האמריקאי לינדזי גרהם הביע זהירות בנוגע להחלטתו של הנשיא דונלד טראמפ להסיר את הסנקציות על סוריה, וציין את החששות הישראליים מהמהלך הצפוי.
הוא ציין כי הוא נוטה לתמוך בהקלת הסנקציות על סוריה “בנסיבות הנכונות”, אך הוסיף כי “ההנהגה הנוכחית בסוריה עלתה לשלטון בכוח נשק ולא מרצון העם”.
הוא ציין כי הוא נמצא בקשר הדוק עם ישראל, שהביעה “דאגה רבה מהמצב בסוריה”, והוסיף כי הגיע לאחרונה לטורקיה וידון בנושא זה, וכי ישאף לשמור על “תיאום הדוק מאוד עם בעלי ברית בישראל”.
ביום שלישי, שר התפוצות, עמיחי שקלי, אמר כי המלחמה עם סוריה ” הפכה לבלתי נמנעת “, בתגובה לסרטונים שהופצו בהם נראים חיילי צבא סורים קוראים למען עזה במהלך חגיגות יום השחרור.
מספר כלי תקשורת ישראליים ציינו בעבר כי קריאות הצבא הסורי למען עזה “עוררו חששות במערכת הביטחון בתל אביב”.

קרדיט: סוריה טי וי קרדיט לתמונות: ניו ערב
