מחסן שהכיל טילים המיועדים להברחה נתפס בחווה באזור הכפרי של דרעא לא הרחק מגבול ישראל
משרד הפנים הסורי הודיע היום, יום רביעי ,על תפיסת מחסן טילים באזור הכפרי של דרעא המזרחי, שלטענתו נועד להברחה ל”קבוצות פורעות חוק”.
בהצהרה שפורסמה בדף הפייסבוק שלו, ציטט משרד הפנים את מפקד הביטחון הפנימי במחוז דרעא, בריגדיר גנרל מוחמד אברהים אל-סח’ני, שאמר כי “התקבל מידע מדויק ממקורות אמינים על קיומו של מחסן בתוך אחת החוות באזור הכפרי של דרעא המזרחי, המכיל טילים שהוכנו להברחה לקבוצות פורעות חוק”.
אל-סכני הוסיף כי “היחידות המיוחדות החלו בפעולות ניטור ומעקב, וביצעו מבצע אבטחה שהביא לתפיסת המחסן”.
הוא הסביר כי המחסן הכיל “42 טילי מאלוטקה ו-4 טילי מטיס המצוידים בפלטפורמת שיגור”, וציין כי “הפריטים שנתפסו הוחרמו ונמצאים בידים בטוחות, והאתר אובטח במלואו בהתאם לנהלים שאושרו”.
משרד הפנים אישר, על פי ההצהרה, כי הרשויות המוסמכות “ממשיכות בחקירות אינטנסיביות לחשיפת כל המעורבים, כהכנה להעמדתם לדין כדי לקבל את עונשם הראוי”. ( קרדיט: סוריה טי וי)
הערה: נשאר רק לתהות מי מסר לשלטון הסורי את המידע המודיעיני הנכון שסייע לאתר את מצבור הנשק הזה?
![]()
קרדיט לתמונה: משרד ההגנה הסורי
