מצרים תייצר כטב”מי תקיפה על פי חלקים וידע סיני

 מצרים וסין הסכימו לשתף פעולה בייצור מקומי של כטב”מים חמושים, במהלך המשקף שלב חדש ביחסי שיתוף הפעולה הביטחוני בין שתי המדינות.

ההסכם אושר באופן רשמי באמצעות מזכר הבנות שנחתם אתמול בין הארגון הערבי לתיעוש במצרים (AOI) לבין החברה הסינית נורינקו, הידועה רשמית בשם “תאגיד התעשיות הצפוני של סין”.

על פי דיווחים רשמיים, טקס החתימה כלל את חשיפת דגם מוקטן של רחפן הקרב Hamza-2, המצויד בתחמושת מונחית. עיצובו מרמז שהוא נגזר מפלטפורמת ASN-209 הסינית, כטב”מ דו-זרועי לגובה בינוני המסוגל לבצע משימות סיור ותקיפה בזמן אמת.

红色涂装ASN-209无人机_新浪图集_新浪网

קרדיט: סינה

 

בהצהרה רשמית, יו”ר הארגון הערבי לתיעוש, האלוף מהנדס מוכתאר עבד אל-לטיף, הביע תמיכה חזקה בשיתוף פעולה זה, והדגיש כי הוא מתמקד בייצור מקומי ובשותפות תעשייתית ארוכת טווח.

עבדול לטיף אמר: “אנו מעריכים את השותפות עם החברה הסינית. שיתוף הפעולה כולל התאמה לשוק הטכנולוגיה והגדלת אחוז הייצור המקומי במערכות תעשיית הביטחון, תוך ניצול יכולות הייצור המתקדמות של מפעל המטוסים.”

נורינקו היא אחת מתאגידי הביטחון הממשלתיים הגדולים ביותר בסין, וכבר ייצאה בעבר מל”טים ללקוחות באפריקה, המזרח התיכון ואסיה. למרות שהחברה לא פרסמה הצהרה נפרדת, האירוע משקף את הרצון הסיני הגובר להעמיק את הקשרים הצבאיים והתעשייתיים עם מדינות בדרום הגלובלי.

Aisheng ASN-209 (النسر الفضي) الصيني المصري | Arab Defense المنتدى العربي للدفاع والتسليح

קרדיט: רשתות חברתיות

 

הדגם המוצג של כטב”מ חמזה-2 הציג נקודות קשיחות מתחת לכנף לנשיאת תחמושת מונחית, דבר המצביע על תפקיד מבצעי מעבר למשימות מעקב. התצוגה מצביעה גם על כך שכלי הטייס ייוצר במשותף באמצעות רכיבים סיניים והרכבה מצרית, ככל הנראה במתקני רשות ייצור המטוסים המצרית.

הסכם זה מגיע על רקע מאמציה המתמשכים של מצרים לחדש את מגזר הביטחון שלה ולהפחית את תלותה ביבוא זר. הכללת סעיפים הקשורים לייצור מקומי משקפת גם מגמה רחבה יותר באסטרטגיית החימוש של מצרים, המבוססת על העברת מומחיות טכנית ופיתוח יכולות מקומיות.

מצרים ייבאה בעבר מטוסים, כטב”מים ומערכות טילים סיניות, אך מזכר ההבנות החדש מאותת על מעבר לפיתוח וייצור משותפים. מה מספר הרחפנים מדגם חמזה-2 שייוצרו, או האם מצרים מתכוונת לייצא אותם למדינות אחרות, טרם פורסם.

קרדיט: ערביכ דפנס    קרדיט לתמונות: משרד ההגנה המצרי