עסקת הנשק האדירה בין ארה”ב וסעודיה: ישראל חייבת להוציא מהלימון הזה לימונדה עסיסית וריווחית!

ביוני 2017 התפרסמו ברחבי העולם הדיווחים כי ישראל תצא מורווחת מאוד מעסקת הנשק הגדולה שנחתמה אז בין טראמפ למשטר בסעודיה.

JUST IN: The U.S. is set to offer Saudi Arabia a $100 billion arms package,  with plans to announce it during President Trump's upcoming visit in May,  Reuters has reported. The deal

 

וזאת היתה לשון הכתבה:

“20% מעסקת הנשק של ארה”ב עם ערב הסעודית תיוצר בחברת רפאל”, אמר ראש המכון למדיניות ואסטרטגיה לשעבר.
“החוזה הוא אחד החוזים הגדולים ביותר שנחתמו בתעשייה הצבאית הישראלית”, הוסיף האלוף (במיל’) עמוס גלעד. “עסקת הנשק בין ארה”ב לערב הסעודית תביא הישגים כלכליים גדולים לישראל”.
“עסקת הנשק נעשתה בעיצה אחת עם חברות אמריקאיות”, הוסיף האלוף עמוס. “הם סומכים על כישורי העבודה של חברת רפאל, ולכן הם העבירו 20% מעסקת מכירת הנשק בין ארה”ב לערב הסעודית לחברה. החוזה יספק 1,000 הזדמנויות עבודה חדשות. ויהיה מניב עבור ישראל והזדמנות מעולה להציג את התעשיות הצבאיות שלה למדינות המפרץ”.

ראש המכון למדיניות ואסטרטגיה לשעבר אמר בסיום: “סיוע כספי אמריקאי של 3.4 מיליארד דולר לישראל הוסכם בביקורו האחרון של טראמפ במדינה. הוחלט שארצות הברית תקצה 20% מעסקת מכירת הנשק בין ארה”ב לסעודיה כדי לפצות על הסיוע השנתי לישראל.” 

קרדיט: רשתות חברתיות

 

בינתיים עברו מים רבים בפוטומק והנה נוצרה הזדמנות מעולה נוספת לקצור פירות מעיסקה גדולה במיוחד ששותפה לה ארה”ב, הלוא היא עסקת הנשק עם סעודיה.

ארה”ב הבינה כבר בשלב הראשון של העיסקה כי יהיה צריך לפצות את ישראל על הסיכון הביטחוני שבאספקת נשק כה מתקדם למדינה ערבית שכנה , וכי לא מספיק יהיה לספק לה נשק חדיש שישמור על עליונותה הצבאית אלא גם צריך לחזק את כלכלתה כדי שתוכל לעמוד באתגר.

כולי תקווה שהדרג הקובע במדינת ישראל ינסה לעשות לימונדה מהלימון הזה שהוגש לפתחינו.

קרדיט: רשתות חברתיות