אביב ביחסים הצבאיים בין רוסיה ומצרים: תמרונים משותפים בים התיכון

רוסיה ומצרים ערכו תרגילים צבאיים ימיים משותפים בים התיכון.

הכוחות המזוינים הרוסים דיווחו  כי תמרוני “גשר הידידות 2025” התרחשו בין ה-6 ל-10 באפריל וכללו מספר תרחישים.

תמרוני “גשר הידידות” הראשונים בין שתי המדינות החלו ב-2015.

התרגילים הימיים הדו-צדדיים “גשר הידידות 2025” נערכו בהשתתפות ספינות מלחמה וספינות תמיכה של הצי הרוסי והצי המצרי בים התיכון, כך הודיעה ​​לשכת העיתונות של הצי הצפוני הרוסי ב-14 באפריל.

דובר הצי הסביר כי התמרונים בוצעו בין ה-6 ל-10 באפריל, וכללו את הפריגטה הרוסית אדמירל גולובקו, מכלית הנפט לטווח בינוני ויאזמה, מסוק Ka-27, הפריגטה אל-ג’אלה, ספינות הטילים פואד זקרי ומחמוד פהמי, בנוסף למטוסי קרב מצריים מדגם F-16.

האימונים הצבאיים חולקו למספר שלבים  והם נערכו בחוף ובים. בשלב הראשון ערכו מלחים תדרוך בנמל אלכסנדריה המצרי, שכלל שרטוט מעגלי תרגילים על מפות, הסבר נהלים מעשיים בים, תרגילים ותרגיל טקטי.

مناورات "جسر الصداقة 2025".. روسيا ومصر تتعاونان في البحر المتوسط

 

בשלב החופים ערכו חיילי חטיבת הנחתים הנפרדים של הצי הצפוני, בשיתוף יחידה דומה מהצד המצרי, תרגילי ירי בנשק אישי במטווח אימונים צבאי ותרגלו פעולות פיקוח על כלי שיט עיליים.

במהלך השלב הימי, מלחים התאמנו על מערכות נשק הגנה של ספינות נגד מטרות ימיות ואוויריות מהירות. חיילים התגוננו מפני תקיפת דמה של מטוס  F-16 מדומה של אויב. כמו כן, הם ערכו חיפוש בכלי שיט חשוד, ירו מתותחי האניות לעבר מטרה ימית, וערכו מבצע חיפוש והצלה בים.

במהלך ההכשרה, אנשי צבא משתי המדינות הפגינו מקצועיות גבוהה, רוח צוות, ומוכנות גבוהה לביצוע משימות משותפות.

ב-9 באפריל דיווח שירות העיתונות של צי האוקיינוס ​​השקט כי סירות הטילים R-18 ו-R-19 מכוח  פרימורסקי  של צי האוקיינוס ​​השקט ניהלו ירי ארטילרי מעשי לעבר מטרות ים ואוויר כחלק מאימוני הלחימה המתוכננים במפרץ פיטר הגדול.

מצרים מפעילה מספר כלי שיט מתוצרת רוסית או סובייטית, חלק מארסנל ימי מתקופות קודמות של שיתוף פעולה צבאי עם ברית המועצות. חלק מכלי השיט הללו המשיכו בשירות לאחר שדרוגים ותחזוקה תקופתיים.

البحريتان الروسية والمصرية تجريان مناورات "جسر الصداقة" في البحر الأبيض المتوسط - الوكالة الاعلامية " المبادرة الأفريقية "

 

בין כלי השיט הללו ניתן למצוא צוללות בדגם רומיאו סובייטית, שעברו מודרניזציה כדי לעמוד בדרישות המשימה המודרניות, יחד עם פריגטות מסוג Petya וסירות טילים מסוג Osa, אשר היוו בעבר את כוח התקיפה המרכזי של הצי המצרי.

למרות שהיחידות הללו הן בנות עשרות שנים, מצרים פעלה למודרניזציה של חלקן ולשילובן במערכת ההגנה הימית שלה, בנוסף להכנסת יחידות ימיות מתקדמות יותר ממקורות מערביים כמו צרפת וגרמניה.

המשך התרגילים המשותפים עם רוסיה, כמו תרגילי “גשר הידידות”, משקף את המשך קיומה של רמה מסוימת של שיתוף פעולה צבאי בין שתי המדינות בתחום הימי.

مناورات جسر الصداقة 2025 | البحرية المصرية والروسية في استعراض قوة بالمتوسط - YouTube

קרדיט: ערביכ דפנס    קרדיט תמונות: רשתות חברתיות