מעצמות הגרעין בעולם נכון לשנת 2025. ספויילר: ישראל שומרת על מקומה

ביום שלישי עדכן המכון למדע וביטחון בינלאומי בוושינגטון את מד האיום הגרעיני באיראן – כלי שהמכון משתמש בו כדי להעריך את רמת האיום הגרעיני שאיראן מציבה לארה”ב ובעלות בריתה. המדד לוקח בחשבון גורמים כמו שקיפות, פעולות איבה, שיח פוליטי ויכולות טכניות.

הדירוג עלה מ-151 ל-157 מתוך 180 מאז העדכון האחרון בפברואר, והשאיר את איראן בקטגוריית “סיכון קיצוני” של המדד.

ממשל טראמפ פרש בעבר מהסכם הגרעין מתקופת אובמה, שאיפשר לפקחים בינלאומיים גישה למתקנים איראניים, בטענה שהוא לא מנע באופן מלא מאיראן להפוך רשמית למדינה בעלת הנשק הגרעיני העשירית בעולם.

מדינות החמושות בנשק גרעיני בעולם:

על פי ההערכות, ישנם 12,330 ראשי נפץ גרעיניים ברחבי העולם כיום, כאשר רוסיה וארצות הברית מחזיקות בכ-88% מסך זה, על פי פדרציית המדענים האמריקאים.

סין נמצאת במקום השלישי הרחוק, עם כ-600 ראשי נפץ גרעיניים – פי שלושה ממה שהפנטגון העריך ב-2020 – שכן בייג’ין ממשיכה לבנות במהירות את כוחה הצבאי בהתאם ליעדו של הנשיא שי ג’ינפינג לפתח “צבא ברמה עולמית” עד 2049.

היריבה המושבעת האזורית של איראן, ישראל, מחזיקה ככל הנראה בכ-90 ראשי נפץ גרעיניים, למרות שהיא לא הודתה רשמית בהחזקת הנשק הזה.

פדרציית המדענים האמריקאים כתבה בדו”ח שפורסם במרץ: “ארה”ב ממשיכה לצמצם באיטיות את הארסנל הגרעיני שלה. צרפת וישראל מחזיקות במלאים יציבים יחסית. מאמינים שסין, הודו, צפון קוריאה, פקיסטן, בריטניה ואולי גם רוסיה מרחיבות את המאגרים שלהן”. (קרדיט: ערביכ דפנס)