בכירים ישראלים: ארה”ב מתכוננת לפגוע באתרי גרעין איראנים בתוך שבועות!
פוליטיקאים וגורמים צבאיים ישראלים חשפו ביום רביעי כי ארצות הברית מתכוונת לתקוף מתקני גרעין איראניים בשבועות הקרובים.
גורם בכיר בממשלת ישראל אמר לעיתון הבריטי, הדיילי מייל: “זה היה צריך להיעשות מזמן. הגיע הזמן לשים לזה סוף”.
בהתייחס להצהרותיו של נשיא ארה”ב דונלד טראמפ הקורא לרשויות האיראניות לחדש את המשא ומתן על תוכנית הגרעין שלה, הוא הוסיף: “אלה לא דרישות מטורפות. זה חשוב ביותר ליציבות בישראל ובעולם”.
קרדיט: רשתות חברתיות
גורם בחוגים הדיפלומטיים בישראל הסביר כי “הנהגת ישראל רואה בחזרתו של טראמפ לבית הלבן את הרגע הטוב ביותר להתמודדות עם איראן”, וכי “הזדמנות נוספת כזו לא תהיה זמינה”.
בתורו, גורם צבאי ישראלי אמר, “התקיפות שביצעו מטוסים ישראלים בשנה האחרונה על סוריה, איראן ועיראק הסירו את המכשולים העיקריים בפני מבצע אווירי גדול – מערכות ההגנה האוויריות של הצבא האיראני”.
העיתון ציין כי “העברת מפציצים אסטרטגיים B-2 Spirit לבסיס הצבאי האמריקני-אנגלי באי דייגו גרסיה באוקיינוס ההודי עשויה להוות עדות להכנות של ארה”ב לצאת לתקיפה על איראן”, וציין כי יש שם כיום שבעה מטוסים כאלה, בנוסף למטוסי תדלוק.
ביום ראשון האחרון, טראמפ חידש את האיום שלו להפציץ את איראן אם היא לא תקבל את הצעתו לשיחות גרעין, ששלח להנהגה האיראנית בתחילת מרץ, ונתנה לה חודשיים להחליט.
בתוך כך, המנהיג העליון האיראני עלי חמינאי הגיב ביום שני ואמר כי וושינגטון תקבל “סטירת לחי חזקה” אם היא תתקוף את ארצו, כלשונו.
הרשויות האיראניות גם שלחו מכתב למועצת הביטחון של האו”ם, והתלוננו על מה שהם תיארו כ”איומים פזיזים המהווים הפרה בוטה של החוק הבינלאומי”.
ראוי לציין שאיראן הגיבה להודעה של טראמפ בשבוע שעבר, וסירבה לנהל משא ומתן ישיר בין שתי המדינות.
עם זאת, היא לא סגרה את הדלת לשיחות לחלוטין, והצהירה כי היא מעדיפה לנהל משא ומתן על תוכנית הגרעין שלה בעקיפין, כלומר דרך מדינה שלישית.
ערוץ אקסיוס ציטט מקורות אמריקאים שאמרו כי הבית הלבן, על אף שהוא מחזק משמעותית את הנוכחות הצבאית שלו במזרח התיכון, שוקל ברצינות את הצעתה של טהראן למשא ומתן עקיף.
האתר דיווח, בציטוט בכיר אמריקאי, כי דונלד טראמפ קיבל את תגובתה של איראן למכתבו. במכתב, טראמפ הציע משא ומתן ישיר על גרעין, אך טהראן הסכימה רק למשא ומתן עקיף בתיווך עומאן.
לפי הדיווח, מתנהל ויכוח פנימי סוער בתוך הבית הלבן בין גורמים הסבורים שעדיין אפשר להגיע להסכם עם איראן, לבין אלו הרואים במשא ומתן חסר טעם ותומכים בהתקפה על מתקני גרעין איראניים.
קרדיט: אלג’נובייה קרדיט לתמונות: צבא ארה”ב