תקשורת סורית: הסלמה ישראלית גדולה ולא רק בדרום סוריה

אמש חלה הסלמה גדולה  בדרום סוריה, עם כ-25 תקיפות אוויריות ישראליות נגד מספר מטרות, רובן התמקדו בשדות תעופה, בנוסף לפלישה קרקעית לאורך מספר חזיתות באזור הכפרי של דרעא שבדרום מערב סוריה מול הגולן הישראלי הדרומי.

 מרכז המעקב הסורי לזכויות אדם אמר הבוקר (ה’) כי ארבעה מחברי משרד ההגנה הסורי נהרגו ו-12 נוספים נפצעו, על פי מספר ראשוני מהתקיפה הישראלית בשדה התעופה הצבאי של חמה. כמה מטוסי קרב ישראליים תקפו את שדה התעופה ב-18 יעפים, תוך התמקדות בשאר המטוסים שנשארו שלמים, המסלולים ומגדלי הפיקוח, מה שהוביל לכך ששדה התעופה יצא מכלל שירות.

כלי הטייס גם תקפו ב-3 יעפים את נמל התעופה T4 שבמדבר הסורי וסביבתו, אך לא התקבל מידע על נפגעים בנפש.

תמונה

 

אנליסטים צבאיים בסוריה טוענים כי התקיפות הישראליות על 2 שדות התעופה הצבאיים הסורים הספציפיים הללו שהביאו להריסתם הכמעט מלאה, נועדו למנוע מהצבא נטורקי להשתלט על המקום ולהפכו לעמקה לחימה קדומנית נגד ישראל.

לפי דיווחים אחרים ישראל תקפה והרסה אמש , לא רק מבנים ומטוסים ומחסני נשק בשדות התעופה אלא גם ציוד הנדסי כבר שהובא רק לאחרונה במטרה לשדרג את המקום לקראת הגעת כוחות טורקיים למקום.

כמו כן מטוסי קרב ישראליים תקפו את מרכז המחקר המדעי שבשכונת ברזה שבבירה דמשק במספר תקיפות אוויריות. עשן נראה  עולה מאזור התקיפה.

 

כוחות קרקע ישראליים הפציצו את יער סכר טסיל, את “הפארק הלאומי” ואת האזור המקיף את טל אל-ג’ומע בין ניוה לתסיל, ממערב  לדרעא . ההפצצה באה על רקע קריאות במסגדים באזור ל”ג’יהאד” נגד הפלישה הישראלית, שמפרה שוב ושוב את שטח סוריה. מטוסי סיור ישראליים טסו גם הם מעל האזור, ללא דיווחים על נפגעים או נזק חומרי, לפי המצפה הסורי.

הצבא הישראלי אמר ביום חמישי שהוא הרג מספר חמושים במהלך פעילות לילית באזור תסיל בדרום סוריה.

הוא ציין כי ביצע אמש פעילות באזור תסיל וכי “החרים ציוד לחימה והרס תשתיות טרור”, כלשונו.

הוא הוסיף כי כוחות ישראליים ספגו אש והגיבו בתקיפות קרקע ואוויר, והרגו “מספר חמושים”.

כוח ישראלי, שמנה עשרות כלי רכב צבאיים, חדר ליער סכר אל-ג’ביליה ליד העיר ניוה באזור הכפרי המערבי של מחוז דרעא. הכוחות תפסו שם עמדות, ולא ידוע אם יעברו לנקודה אחרת או יקימו שם מוצב צבאי.

מאז תחילת 2025, מרכז המעקב הסורי לזכויות אדם תיעד 43 תקיפות ישראליות בשטח סוריה, 37 מהן היו תקיפות אוויריות ו-6 תקיפות קרקעיות. תקיפות אלו הביאו לפציעה או הרס של כ-50 מטרות, כולל מחסני נשק ותחמושת, מפקדות, מרכזי פיקוד וכלי רכב.

לפי נתוני המצפה, תקיפות אלו הביאו למותם של 24 בני אדם, מתוכם 9 אנשי ביטחון, ו-25 נוספים נפצעו. בתקיפות נהרגו גם 13 אזרחים ש”נשאו נשק” ושני אזרחים לבנונים לא מזוהים.

כלי טיס ישראלים פתחו בכ-500 תקיפות אוויריות על אתרים צבאיים בסוריה בין נפילת משטרו של בשאר אל-אסד ב-8 בדצמבר ועד סוף 2024, והרסו את כל ארסנל הנשק של סוריה.

קרדיט: ארם ניוז    קרדיט לתמונות: רשתות  חברתיות