האקרים פרצו לאחד הבנקים הגדולים באיראן למטרות כופר אך למעשה בעטו ב”קן צרעות קטלניות”
בשנים האחרונות, המידע של לקוחות בנקים איראניים שונים היווה שוב ושוב יעד לפרצות סייבר והוא נקנה ונמכר במרחבי הסייבר ובאינטרנט. עם זאת, בנקים בדרך כלל הכחישו את ההתקפות הללו, וגם הבנק המרכזי שתק על אירועים אלה.
בשנים האחרונות דווחו מקרים רבים נוספים של פריצות דומות בבנקים כמו בנק מלי, בנק איאנדה, בנק שאהר ואפילו חברות תיווך פיננסי דיגיטליות. חלק מהתקיפות הללו בוצעו על ידי קבוצות בינלאומיות כמו אנונימוס.
כמו כן, דיווח של האתר האמריקאי Politico טען כי איראן שילמה לפחות 3 מיליון דולר כופר באמצעות חברת Toussaint כדי למנוע חשיפת מידע שנגנב מ-20 בנקים מקומיים.
דיווחים בתקשורת המקומית מצביעים על תשתית האבטחה הבנקאית החלשה במדינה, על חוסר הרצינות בהתייחסות לאבטחת המידע של הלקוחות תוך ההתעלמות מהנזק שגרמה דליפת המידע למשתמשים האיראנים.
והיום החלו לצוץ ידיעות כי אחד הבנקים הגדולים באיראן , בנק סאפאח , נפרץ ע”י קבוצת האקרים המתקראת “שוברי הקודים” שהצליחו לגנוב מידע על עשרות מיליוני חשבונות בנק שם.
קבוצת ההאקרים דורשת כרגע כ-20 מיליון דולר כופר ובשביל להוכיח את רצינותה , ואת רגישות המידע שבדיה היא החלה לפרסם מידע “עסיסי” על חשבונות הבנק שבהם נמצאים מיליוני דולרים והשייכים לפקידים ממשלתיים שלא יתכן שהם הרוויחו סכומים אלו ממשכורת ממשלתית , אלא רק ממעשי שחיתות.
ההאקרים פרסמו כי בחשבון בעל הסכום הגדול ביותר , מופקדים יותר מ-18 מיליון דולר , אך את שמו לא ציינו .
ובמקביל הם פרסמו כי בחשבונו של סרדאר חסן פולרק, לשעבר ראש מטה שיקום האתרים הקדושים מופקדים יותר מ-15 מיליון דולר שברור לכולם שזה לא הכסף שהוא הרוויח ממשכורת רגילה אלא רק ממעשי שחיתות.
בינתיים המימסד האיראני הרישמי מכחיש ידיעות אלו.
בקרוב נחשף למידע “עסיסי” נוסף על בכירי השלטון המושחת באיראן שהיו להם חשבונות בבנק שנפרץ.
קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות