מי מאחורי ה-“פייק ניוז” שמצרים העבירה לישראל ציוד צבאי טרם תחילת המתקפה החדשה על עזה?
שירות המידע הממלכתי המצרי (SIS) גינה ביום רביעי את הטענות שהופצו על ידי כמה אתרי חדשות ופלטפורמות מדיה חברתית לפיהן מצרים העבירה סיוע צבאי לישראל.
רשות המידע טענה כי פלטפורמות אלו מנהלות מסע שקרים שיטתי נגד מצרים זה מכבר, מאז שהמצרים הדיחו את האחים המוסלמים מהשלטון ב-2013.
דיווחים ברשתות החברתיות טענו כי מטוסי מטען צבאיים מצריים העבירו נשק מסיני לישראל, לפני חידוש המלחמה בעזה בשבוע שעבר.
עם זאת, דיווחים אלה לא סיפקו כל ראיה שיאמתו טענות אלה.
השירות הוסיף כי “ההתנעה לשקרים קיצוניים שכאלה משקפת מצב הולך וגובר של ניתוק פתולוגי מהמציאות והתמכרות כרונית למידע מוטעה, תכונות שהשתרשו וחוזרות על עצמן באתרי התקשורת ובפלטפורמות הללו”.
הרשות הסבירה כי אתרי האינטרנט הללו, שאותם האשימה כ”מנותקים מהמציאות”, מתעלמים בעקביות מהעמדה הבלתי מעורערת של מצרים לגבי עזה מאז פרוץ המלחמה, עמדה שמבטיחה שמצרים נוקטת בכל האמצעים האפשריים כדי לתמוך בעם הפלסטיני.
שירות המידע הממלכתי אישר כי מצרים היא הצד שתרם לביסוס הדחייה הערבית והבינלאומית הקטגורית של כל ניסיון לחיסול העניין הפלסטיני על ידי עקירת אזרחים מאדמתם ברצועת עזה.
תפקיד זה הפך את מצרים למטרה של מסעות דיסאינפורמציה רבים שהושקו על ידי גורמים רשמיים וגופי תקשורת ישראלים.
עוד הדגיש הארגון כי מצרים סיפקה יותר מ-75% מסך הסיוע לעזה, פרסה את כל יכולותיה הבריאותיות לטיפול בפצועים וחולים, וניהלה משא ומתן מפרך מאז היום הראשון של התוקפנות על מנת להביא לסיומו.
היא הוסיפה כי מצרים מעולם לא הפסיקה לשאוף להקמת מדינה פלסטינית עצמאית ולא חסכה כל מאמץ בפעולה לריפוי השבר הפנימי הפלסטיני.
הרשות סיימה את הודעתה בהדגשה כי מצרים עומדת בתקיפות לצד הצדק ודוחה כל פעולות של תוקפנות או כיבוש. זהו עיקרון שהיא קיימה במשך שמונה עשורים, משלמת את כל העלויות הכרוכות בכך, כדי להישאר איתן במחויבותה הלאומית, האזורית והמוסרית.
קרדיט: ערביכ ניוז קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות