מחליפים את איראן: מכלית נפט רוסית מגיעה לסוריה
נתונים מהבורסה של לונדון הראו כי רוסיה שלחה מטען דיזל לסוריה על גבי מכלית הנתונה לסנקציות אמריקאיות, באספקה ישירה ראשונה בין רוסיה לסוריה מאז 2013, כך עולה מהנתונים.
היעד הסופי של המשלוח עדיין לא ברור, כך דיווחה רויטרס.
על פי נתוני LSEG, המכלית Prosperity שהניפה דגל ברבדוס (שנודעה בעבר כ-NS Pride עם דגל גבון) העמיסה ב-8 בפברואר כ-37,000 טונות של דיזל דל גופרית בנמל הבלטי הרוסי פרימורסק.
נתוני המשלוח מ-LSEG מראים שהמכלית, המופעלת על ידי חברת ניהול האוניות Fornax, שבסיסה בדובאי, עוגנת ליד נמל באניאס בסוריה.
גם Fornax עצמה כפופה לסנקציות אמריקאיות.
גורמים במשרד הנפט הסורי לא הגיבו לבקשת רויטרס להגיב על הסיפור הזה, וגם משרד האנרגיה הרוסי סירב להגיב.
על פי נתוני קבוצת הבורסה של לונדון, מדובר במשלוח הסולר הראשון שמגיע ישירות לסוריה מרוסיה מאז 2013.
בהצהרה מיוחדת לאתר החדשות “ענב בלדי”, אמר מנהל יחסי הציבור במשרד הנפט הסורי, אחמד סולימאן, כי מקורותיהן של מכליות הנפט המגיעות לסוריה מגוונים, וכי הן נמצאות ביישום המכרזים שעליהם הכריז משרד הנפט לייבוא נפט גולמי קל וכבד ונגזרות נפט כדי לענות על צורכי האזרחים.
הפקיד לא ציין את המקור המדויק של המשלוחים הללו.
הידיעה הזו מגיעה ימים לאחר הגעת מכלית נושאת דיזל לסוריה, מכלית הנפט השלישית מאז נפילת המשטר.
ב-28 בפברואר דיווחה סוכנות הידיעות הערבית הסורית הרשמית (SANA) כי מכלית עמוסה בסולר הגיעה למסוף בניאס עם קיבולת מטען של 29,794 טון, והיא מוכנה לחיבור ולפריקה, מבלי להודיע עדיין על מקורה.
שר הנפט והמינרלים הסורי, Ghiath Diab, אמר בראיון ל-CNBC Arabia ב-12 בינואר, כי ייבוא חומרי הדלק יהיה זמין לכל הגופים הבינלאומיים, החברות והמדינות, מבלי להגביל את ייבואם לממשלה בלבד.
קרדיט: עינב בלאדי קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות – ניו ערב