השוואת הכוח הצבאי בין מצרים לישראל עפ”י הערכות עדכניות!
הרצי הלוי, הרמטכ”ל היוצא של צה”ל, הביע את חששותיו ממה שהוא תיאר כאיום ביטחוני פוטנציאלי מצד מצרים.
הלוי ציין כי ההתפתחויות הצבאיות באזור, כולל החימוש המצרי, מעוררות דאגה בישראל. הצהרותיו הגיעו במהלך נאום שנשא בפני קבוצת קצינים, שם הדגיש כי מצרים אינה מהווה איום ישיר על ישראל נכון לעכשיו, אך הוא הזהיר כי מצב זה עשוי להשתנות בכל רגע.
הצהרות אלו באות לאור הסיווג הבינלאומי של צבאות העולם על פי האתר האמריקאי “Global Fire Power”, המתמחה בהערכת כוחן הצבאי של מדינות, בהן הצבא המצרי דורג במקום ה-19 בעולם, בעוד הצבא הישראלי הגיע למקום ה-15.
לפי נתוני Global Firepower, לצבא המצרי יש 440,000 חיילים בצבא הסדיר, בנוסף ל-480,000 חיילי מילואים. למצרים 1,093 מטוסים צבאיים, כולל 238 מטוסי קרב, 90 מטוסי תקיפה, 348 מסוקים ו-345 מטוסי אימון.
בדרג כוחות היבשה, ברשות הצבא המצרי 3,620 טנקים, 2,500 כלי ארטילריה וכ-41,000 כלי רכב צבאיים. הצי הימי מורכב מ-150 ספינות צבא, כולל 8 צוללות, 62 ספינות סיור, 13 פריגטות ו-17 ספינות המתמחות באמצעי סיכול מוקשים.
צבא ישראל מורכב מ-173,000 חיילים בשירות פעיל, וכ-465,000 חיילים בכוחות המילואים. מספר הכשירים לשירות צבאי עומד על כ-1.7 מיליון.
לישראל 595 מטוסים צבאיים רב משימתיים, בהם 241 מטוסי קרב, 23 מטוסי תקיפה, בנוסף ל-128 מסוקים ומטוסים צבאיים למשימות מיוחדות ולתעבורה צבאית. חיל האוויר הישראלי הוא בין חילות האוויר המתקדמים בעולם הודות ליכולותיו הטכנולוגיות המתקדמות. ישראל מפעילה 42 בסיסי אוויר צבאיים.
לחיל האוויר הישראלי יש טייסות של מטוסי F-35, F-16 ו-F-15, לצד מספר רב של פצצות חכמות וחיישנים ארוכי טווח. לישראל יש גם טייסת של מל”טי תקיפה.
קרדיט: דובר צה”ל
כוחות היבשה הישראליים כוללים 1,650 טנקים, בהם 500 טנקי מרכבה המצוידים במערכת ההגנה האקטיבית Trophy (“מעיל רוח”) המיירטת טילי נ”ט לפני שהם פוגעים בהם, מסוגלת לתקוף מטרות נעות, ומתוארת בין הטנקים המוגנים בעולם. לישראל יש גם 7,500 רכבי לחימה משוריינים.
באשר לתותחים, היא כוללת כ-1,000 יחידות, כולל 650 תותחים מתנייעים, בנוסף ל-300 כלי ארטילריה שדה.
הצי הימי הישראלי מורכב מ-65 כלי שיט, בהם 48 ספינות מלחמה, 6 צוללות ו-7 קורבטות. לישראל ספינות מלחמה חמושות בטילים שמתוארות כמתקדמות ויעילות טכנולוגית.
ישראל היא המעצמה הגרעינית החמישית בעולם, עם ראשי נפץ גרעיניים שניתן לשגר עד 1,500 קילומטרים באמצעות טילי יריחו, וכן פצצות גרעיניות שניתן להטיל מהאוויר עם זאת, ישראל לא מודה רשמית ש ברשותה נשק גרעיני.
קרדיט לתמונה: תעשייה אווירית לישראל
אין זו הפעם הראשונה שבכיר ישראלי מביע דאגה מההתחמשות המצרי. בינואר האחרון הביע דני דנון, הנציג הקבוע של ישראל באו”ם, דאגה מההתפתחויות הצבאיות במצרים, ושאל: “למה המצרים צריכים את כל הצוללות והטנקים האלה?”
בתגובה להצהרות אלו, הדגיש שגריר מצרים הקבוע באו”ם, אוסאמה עבד אל חאלק, את מחויבותה של מצרים לשלום כאופציה אסטרטגית, אך בה בעת היא מסוגלת להגן על ביטחונה הלאומי. עבד אל חאלק אמר: “מדינות גדולות וחזקות כמו מצרים זקוקות לצבאות חזקים המסוגלים להגן על הביטחון הלאומי באמצעות חימוש מספק ומגוון”.
השגריר המצרי ציין כי מצרים הייתה אחת המדינות הראשונות שהקנו את יסודות השלום במזרח התיכון, והדגיש כי החימוש המצרי נועד לשמור על הביטחון והיציבות באזור. (אז למה כמות כה גדולה מרוכזת ליד גבול ישראל עם סיני תוך הפרת הסכם השלום? לא מפירים הסכם שלום באמצעות נשק שומר שלום! אלא אם כן….)
קרדיט: ערביכ דפנס