בלון האיומים המצרי התפוצץ: סין מכחישה שמכרה לחיל האוויר המצרי מטוסי קרב חמושים בטילי א”א ארוכי טווח מתקדמים

מספר דיווחים בתקשורת קבעו כי מצרים קיבלה מטוסי קרב מדור 4.5 מתקדמים מבייג’ין. כמו כן טענו מקורות ביטחוניים במצרים כי ההצטיידות במטוסי קרב סינים אלו נועדו לקזז את העליונות האווירית הישראלית בזירה , כאשר מטוסים אלו יצויידו בטילי אוויר אוויר סינים היכולים לפגוע במטרות במרחק של יותר מ-200 ק”מ.

 

כלי תקשורת ממלכתיים בסין דיווחו אתמול, יום חמישי, כי משרד ההגנה הסיני הכחיש  שחיל האוויר המצרי קיבל את המשלוח הראשון של מטוסי הקרב מדגם J-10.

“זה לא תואם את העובדות”, אמר דובר משרד ההגנה הסיני וו צ’יאן. “חדשות מזויפות לחלוטין.” ובכך פוצץ את בלון האיומים שנפחו במצרים שהנה חיל האוויר המצרי קרוב מאוד לבטל את העליונות האווירית הישראלית בשמי המזרח התיכון.

ההערות של וו הגיעו לאחר דיווחים רבים בתקשורת כי מצרים קיבלה את מטוסי הקרב מסין.

ב-13 בפברואר, “דיילי ניוז מצרים” דיווח כי מצרים קיבלה מטוסי קרב מדגם J-10 מסין.

ה-J-10C הוא מטוס קרב רב-משימתי דור 4.5, מצויד בטילי אוויר-אוויר ארוכי טווח PL-15, המסוגל להתעמת עם מטרות במרחק של עד 300 קילומטרים (186 מייל) מעבר לטווח הראייה. הטיל ידוע גם בשם הדרקון הנמרץ, זהו מטוס קרב חד-מנועי במשקל בינוני שפותח על ידי קבוצת תעשיית המטוסים של צ’נגדו.

ה-J-10C כולל עיצוב כנף דלתא, מה שמשפר את יכולת התמרון והזריזות שלו. כמו כן הוא מצויד באוויוניקה מתקדמת, לרבות מכ”ם פעיל של מערך סרוק אלקטרוני (AESA), המספק יכולת מעקב ותקיפה מתקדמות אחרי מטרות עויינות.

 

לחיל האוויר המצרי יש כיום צי מגוון של מטוסים אמריקאים, צרפתים ורוסיים, כולל F-16 Fighting Falcon,  מיראז’ 2000, Rafale ומיג-29, בנוסף למטוסים אחרים. ה-F-16 הוא מטוס קרב רב-משימתי בעל יכולות לחימה מגוונות, בעוד ה-Mirage 2000 וה-Rafale נבדלים ביכולת התמרון והקרב המתקדמות שלהם. המיג-29 הרוסי מספק תוספת חשובה לגיוון יכולות ההגנה האווירית של מצרים. נכון לשנת 2025, מספר המטוסים הכולל בשירות בחיל האוויר המצרי הוא 1,065.

 

למרות שסין הכחישה את מסירת ה-J-10C למצרים, הדיווחים עוררו דיונים על מאמציה של מצרים לגוון את הספקים הצבאיים שלה ולשפר את יכולות ההגנה האווירית שלה. מצרים הסתמכה היסטורית על שילוב של מטוסים אמריקאים, צרפתיים ורוסיים, והתוספת הפוטנציאלית של מטוסי קרב סינים יכולה לייצג שינוי משמעותי באסטרטגיית ההגנה שלה.

קרדיט: ערביכ דפנס    קרדיט לתמונות: משרד ההגנה הסיני