איראן מציגה יכולות חדשות: פיזור מוקשים ימיים על פני שטחים גדולים ומרחקים ארוכים באמצעות משגרי רקטות
חיל הים של משמרות המהפכה האיראנים הפגין לאחרונה במהלך תרגילים צבאיים את השימוש במערכת משגרי הרקטות הרב קניים Fajr-5 (MLRS) כדי לפרוס מוקשים ימיים.
בתמרונים הודגם שיגור של כמה טילי Fajr-5, שכל אחד מהם נושא מוקש ימי שנועד לשבש את תנועת ספינות המלחמה של האויב.
שימוש חדש זה במערכת הטילים האיראנית משך תשומת לב בחוגים צבאיים, שכן הוא מספק אמצעי יעיל לפריסת מוקשים ימיים על פני שטחים גדולים ומרחקים ארוכים.
באופן מסורתי, מוקשים ימיים נפרסים על ידי ספינות או כלי טייס, אך החידוש של איראן בשימוש במערכת שיגור המוקשים Fajr-5 מייצג גישה חדשה.
ה-Fajr-5 היא מערכת משגרי רקטות ארוכות טווח שנועדה לבצע ירי רקטות רחב טווח למרחקים ארוכים.
המערכת יכולה לירות טילים לטווח של 80 עד 100 קילומטרים, בהתאם לגרסה שבה נעשה שימוש.
הטילים יכולים לשאת מספר סוגים של מטענים, כולל רסס נפץ רבי עוצמה נגד ריכוזי כוחות, כפי שהוכח בתרגילים האחרונים עם מוקשים ימיים.
מערכת Fajr-5 גמישה, מה שהופך אותה לשימושית במיוחד בלוחמה אסימטרית, ומאפשרת לאיראן לתקוף אתרים בעלי ערך אסטרטגי גבוה.
השימוש במספר מערכות טילים ליצירת שדות מוקשים מספק אמצעי נייד ויעיל ליצירת אזורים ממוקשים.
היכולת לפרוס מוקשים במהירות בשטחים נרחבים באמצעות מערכת Fajr-5 היא כלי רב עוצמה לשיבוש התנועה הימית של האויב.
על ידי שימוש בטילי ארטילריה לפריסת מוקשים, איראן מצאה דרך לשפר את יכולותיה בלוחמה ימית, במיוחד במעברים חיוניים כמו מצר הורמוז או באב אל-מנדב. (קרדיט: ערביכ דפנס)
הערה: לא מן הנמנע שבקרוב נחזה יכולת זאת בפעולה מבצעית בידי החות’ים, כוח הפרוקסי העיקרי של איראן לאחר תבוסת חיזבאללה במלחמה נגד ישראל, שינסו לחסום לחלוטין את השיט במצרי באב אלמנדב , אם וכאשר יאותתו על כך האיראנים.
קרדיט לתמונות: תסנים