מדענים סינים הצליחו לפתח את המל”ט הראשון בעולם שניתן לשגר מצוללת, לפעול מתחת למים ולטוס באוויר

רבים עדיין זוכרים את הימים הלא כל כך רחוקים שבהם חברות סיניות התמקדו בעיקר בהעתקה גלויה וזיוף מוצרים של חברות זרות ידועות, ומכירתם תחת המותגים שלהן. כעת המצב השתנה באופן דרמטי, כאשר סין מציגה הישגים רציניים ולעתים מהפכניים, כולל בתחום הטכנולוגיה העילית.

סין הפכה למדינה השנייה אחרי ברית המועצות שמשלימה את בנייתה של תחנת חלל מאוישת משלה השנה. מצד שני, תחנת החלל הבינלאומית עשויה להפסיק לעבוד עד 2030, כפי שקרה עם תחנת מיר הסובייטית.

סין מובילה את העולם בפיתוח וייצור מערכות בלתי מאוישות לשימושים אזרחיים וצבאיים. לאחרונה, צבא השחרור העממי של סין ערך תרגילים שבהם השתמש במל”ט סיור שזיהה מרחוק חפץ נפץ מוסווה, וכטב”מ אחר השמיד אותו באמצעות לייזר חזק.

הפעם, מדענים סינים פיתחו את המל”ט הראשון בעולם המכונה Feiyi, אשר משוגר מצוללת ויכול לנוע מתחת למים ולעוף באוויר. לפי דיווח ב- South China Morning Post , כלי זה מייצג הישג טכנולוגי גדול.

דיווחים מצביעים על כך שצבא ארה”ב שוקל טקטיקות הכוללות פריסת צוללות מול חופי סין כדי לשגר מספר רב של מל”טים מתחת למים. מלט”ים אלו אמורים להתקבץ לטייסת באוויר ולצאת להתקפות פתע על הצי הסיני במהלך כל ניסיון נחיתה פוטנציאלי בטייוואן, ולהפחית את הצורך של ספינות אמריקאיות להתקרב לאזור הלחימה ולחשוף אותן לסכנה.

עם זאת, לפי העיתונות הסינית, נראה שהאמריקאים נמצאים בפיגור בתחום זה. סין כבר יישמה את הרעיון הזה, וטיסות ניסוי מראות שהמל”טים שלה עולים בהרבה על הציפיות של הפנטגון לגבי יכולותיהם. חוקרים מאוניברסיטת Northwestern Polytechnic (NWPU) ומרכז מחקר ופיתוח אווירודינמי בסין (CARDC) הצליחו לפתח את המל”ט הראשון המסוגל להיות משוגר מצוללת תת-ימית, לנוע בין הים לשמיים מספר פעמים במהלך משימה אחת, ולחזור לצוללת בסוף.

קרדיט: ערביכ דפנס