מחקר חדש שנעזר ב-AI: גם אם יפחיתו דרסטית את פליטת הפחמן ההתחממות הגלובלית לא תעצר

מחקר חדש שהשתמש בבינה מלאכותית מראה שגם עם הפחתת פליטת הפחמן הדו חמצני, לא ישתלטו בהתחממות הגלובלית וטמפרטורת השיא הנוכחית יישבר בשנים הקרובות.

מחקר זה , שפורסם ביום רביעי, 11 בדצמבר בכתב העת “Geophysical Research”, צפה כי גם במקרה הטוב, אם גזים מזהמים יגיעו לאפס עד שנת ה-2050, הטמפרטורה של השנה החמה ביותר במאה הנוכחית תהיה לפחות 1.8 מעלות צלזיוס יותר מהעידן הקודם , העידן התעשייתי.

אם פליטת המזהמים תתעכב עד סוף המאה ה-21, ההתחממות הגלובלית תעלה לפחות בשלוש מעלות צלזיוס ותופעות מזג אוויר קיצוניות וחריגות תגדל פי שלושה בעולם.

חוקרי מחקר זה דימו את תהליך ההתחממות הגלובלית על ידי שימוש במערכת הבינה המלאכותית ובנתוני טמפרטורת כדור הארץ ופליטת גזים מזהמים.

 

המחקר מראה שבמקרה הטוב, השנה החמה ביותר של המאה הזו תהיה חמה לפחות בחצי מעלה צלזיוס מהשיא הנוכחי. אם תהליך פליטת הפחמן לא יחלש, ההתחממות הגלובלית עלולה להגיע ליותר משלוש מעלות צלזיוס, ויהיו לה השלכות קשות כמו אירועי מזג אוויר קיצוניים.

לדברי המדענים, השימוש בבינה מלאכותית יכול לספק תחזיות מדויקות יותר ממודלים קיימים של סימולציה ולהסתמך על תצפיות בעולם האמיתי כדי להפחית אי דיוקים בתחזיות.

תוצאות המחקר החדש הזה מראות שהשגת היעד של הסכם פריז להגביל את ההתחממות הגלובלית ל-1.5 מעלות צלזיוס היא כמעט בלתי אפשרית.

החוקרים מדגישים כי בנוסף למאמצים להפחית את פליטות הפחמן, יש להקדיש תשומת לב מיוחדת להתאמת בני האדם והסביבה להשלכות של התחממות כדור הארץ, כמו גלי חום קיצוניים ובצורת.

לדברי חוקרת מדעי האקלים נובה דיפנבו, אפילו עם הצלחה בדה-קרבוניזציה, אי השקעה בהסתגלות לשינויי האקלים תחשוף את החברות האנושיות ואת הסביבה לסיכונים גדולים יותר.

گرمایش زمین چه تاثیری بر حیات گونه‌های جانوری می‌گذارد؟ - ایسنا

קרדיט: רדיו פרדה    קרדיט לתמונות: איסנ”א