איראן שוקלת לרכוש מטוסי קרב מסוג JF-17 Block III שפותחו במשותף על ידי פקיסטן וסין
כמה כלי תקשורת ערביים דיווחו כי המטרה העיקרית של ביקורו של מפקד חיל האוויר האיראני הייתה ליזום דיונים על רכישת מטוסי קרב מסוג JF-17 Thunder, אשר פותחו במשותף על ידי פקיסטן וסין.
מפקד חיל האוויר האיראני, תא”ל חמיד וחידי, ביקר לאחרונה בפקיסטן, בראש משלחת של בכירים מהצבא לחיזוק יחסי ההגנה בין שתי המדינות השכנות..
במהלך ביקורו, ווחידי עקב אחר התרגיל האווירי “מגן אינדוס 2024” וקיים פגישות עם מקבילו הפקיסטני, ראש הזרוע האווירית מרשל זהיר אחמד בבאר, באיסלמבאד.
דיווחים מצביעים על כך שאיראן מגלה עניין מיוחד בגרסה העדכנית ביותר של המטוס, JF-17 Block III , הכוללת טכנולוגיות מתקדמות מהדור החמישי.
עניין זה מגיע לאחר שניסיונותיה של טהראן לרכוש מטוסי קרב סיניים מסוג J-10C כשלו עקב חוסר הרצון של בייג’ין למכור אותם. איראן חיפשה 36 מטוסי J-10C, אך המשא ומתן נפסק בשל חילוקי דעות בנוגע לשיטות התשלום; סין התעקשה לתשלום במזומן, בעוד שאיראן העדיפה לשלם באמצעות נפט.
איראן מאיצה את המאמצים למודרניזציה של חיל האוויר שלה, הנחשב לחלש מבין הכוחות המזוינים שלה, בעיקר בשל הסנקציות הכלכליות של המערב.
כחלק מיוזמת המודרניזציה, סיכמה איראן הסכם עם רוסיה להרכבת מטוסי Su-35 ו-Su-30 בתעשייה המקומית , במסגרת שיתוף פעולה ביטחוני רחב יותר בין שתי המדינות, אשר חוזק על ידי איראן שסיפקה לרוסיה ציוד צבאי. כולל מל”טים וטילים בליסטיים לתמיכה בפעולות רוסיות באוקראינה.
אנליסטים מציינים כי ההרכבה המקומית של המטוסים הללו עשויה לאפשר לאיראן להחזיק יותר מ-100 מטוסי Su-35 ו-Su-30 בעתיד הקרוב, מה שמהווה אתגר אסטרטגי למדינות בעלות ברית של ארה”ב במזרח התיכון.
קרדיט: ערביכ דפנס קרדיט לתמונות: צבא פקיסטן