אנליסט ערבי מנסה להעריך מה יקרה בעתיד הקרוב בסוריה תוך התייחסות לנקודה הישראלית
אנליסט פוליטי ערבי , אחמד עלי , מנסה להעריך את המצב בסוריה וכיצד ישראל תנהג:
טנקים ישראלים החלו לפלוש למרחב מחוז קונייטרה.
לפני חמישה חודשים חזרתי והערכתי ששעת האפס המתקרבת לקבוצות המיליציות הסוניות הרדיקליות באידליב , אשר נודעה בשם “האופוזיציה החמושה” לאחר הצלחתן בכיבוש הערים הסוריות המרכזיות חלב וחמאה ,וכי בכוונתן לצאת למבצע תקיפה רחב היקף במקביל להתקדמות כוחות השריון הישראלי שיסתער על אזור קונייטרה ויכלול גם את מחוזות דרעא וסויידה , המהווהים 9% משטח סוריה כולה, והם יהיו תחת כיבוש ישראלי באמתלה של אזורי חיץ נגד קבוצות טרור שנכנסו לדמשק , כפי שתטען ישראל.
הסורים זקוקים להחלטות בינלאומיות על מנת לבטל את חוק קיסר, שהרס את מבנה החברה הסורית, כמו גם לשקם את שדות הנפט שהאמריקאים השתלטו עליהם, ועם עליית הנשיא טראמפ לכס השלטון יש לקבוע כי על הכוחות האמריקנים החובה לעזוב את האזור הזה.
להערכת האנליסט הכורדים ימשיכו להתרחב מערבה עם קו חוצה את הקו הדרומי של מחוזות תדמור וריף דמשק עד למחוז סויידא שייכבש על ידי ישראל.
כל היועצים הצבאיים האיראניים עזבו את שטח סוריה, כל לוחמי חיזבאללה חזרו ללבנון , לוחמים עיראקים בדרכם לגבול סוריה-עיראק.
הושג הסכם רוסי-טורקי-איראני בדוחא שכתוצאה ממנו טורקיה נתנה ערבויות לא לתקוף מיעוטים ולא לפגוע במקדשים שיעים בתמורה לאי לחימה בעיר חומס ונסיגת הצבא הסורי ממנו ומסירתו ללוחמים הנאמנים לטורקיה , ומתוך הבנות אחרות הן שבשאר אל-אסד יפרוש מתפקידו וילך לממשלת ביניים שתתכונן לבחירות דמוקרטיות.
אבל לא ניתן לחזות מה יקרה כי סוגיית מאבק הכוחות תפרוץ בין נאמני טורקיה והאמריקאים כי הכורדים עדיין לא קבעו את התנאים כשהם שולטים על שדות הנפט ועל סל המזון הסורי.
הכורדים ידרשו פדרציה כורדית מאוחר יותר, וכך גם העלאווים באזורי החוף, ואם נאמני טורקיה לא יסכימו לגבי השלטון, המשמעות היא ערים משותפות לקבוצות חמושות, כי פייסל אל-ג’ולאני מהווה 30% מהכוח של הכוחות הנאמנים לטורקיה .
מה שאני צופה לעתיד הוא קודר ביותר: ישראל תחדש את פעולות האיבה נגד חיזבאללה והפסקת האש תקרוס, או שתחליט לסרב לסגת מהשטחים אליהן הגיעה ותשאף להתרחב גיאוגרפית לשטחי סוריה, לבנון והגדה המערבית. לסיכום אני מאחל באמת ובתמים לעם הסורי האחים מכל הכתות והדתות לעבור את השלב הבא כי המצב הרבה יותר קשה מבעבר.
קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות