6 נקודות עיקריות מהמאמר של MIT Technology Review ששוחחו עם היועצת הבכירה למדע וטכנולוגיה של הנשיא ביידן

6 נקודות עיקריות מהמאמר של MIT Technology Review ששוחחו עם היועצת הבכירה למדע וטכנולוגיה של הנשיא ביידן אראטי פרבהאקר, היועצת הבכירה למדע וטכנולוגיה של הנשיא ביידן  שנפרדת מתפקידה בינואר.

כמי שהובילה והיתה מעורבת בתהליכי החקיקה הטכנולוגיים, וגם הציגה לראשונה את ChatGPT לנשיא ביידן, סופר מעניין לשמוע מה יש לה להגיד:

1. רפורמות בבינה מלאכותית במהלך ממשל ביידן

פרבהאקר הייתה מעורבת בחקיקת צו נשיאותי ב-2023 שמטרתו לקדם בטיחות ושקיפות בבינה מלאכותית (הצו מבוסס על שיתוף פעולה וולונטרי של חברות הטכנולוגיה).

2. חששות לעתיד הצו הנשיאותי תחת ממשל טראמפ

היא חוששת שממשל טראמפ עשוי לבטל את הצו הנשיאותי הנ״ל, כי הוא נתפס בעיניהם כמכשול לחדשנות בבינה מלאכותית. לעומת זאת, אנשים כמו אילון מאסק עשויים לתמוך בחלק מהרגולציות בשל חששות שלהם מהסכנות האפשריות של טכנולוגיות AI.

3. מימוש הסיכונים בבינה מלאכותית

החששות סביב דיפ פייק ושימוש לרעה בתמונות הגיעו למימוש, בעיקר בהקשרים מיניים מבוססי תמונות. מאמצים מתמשכים מתמקדים בהגברת המעורבות של חברות טכנולוגיה ומחוקקים לטיפול בתופעה.

4. סיכונים שלא התממשו כפי שחשבו

בהתחלה מאד חששו מיכולת הבינה המלאכותית להוביל לייצור של כלי נשק ביולוגיים. עם זאת, בדיקות מעמיקות הראו כי הסיכון בפועל זניח ביחס לחיפושי גוגל פשוטים.

5. בניית אמון הציבור בבינה מלאכותית

שימושים בטכנולוגיות AI בתחומי הביטחון והאכיפה זקוקים לאמון ציבורי. דוגמאות לשימושים בעייתיים, כמו זיהוי פנים שגוי שהוביל למעצרים לא מוצדקים, ממחישים את הצורך באתיקה ובפיקוח הדוק.

6. שימושים אחראיים וטכנולוגיים מדויקים

שימוש בטכנולוגיית זיהוי פנים במעברי ביטחון בשדות תעופה הודגש כדוגמה חיובית לשימוש אחראי ומוגבל, שבו התמונות נמחקות לאחר ההשוואה. כך נבנה אמון במערכות אוטומטיות.

MIT Technology Review - Wikipedia

קרדיט: ערוץ הטלגרם  Israel Tech & Innovation Forum 

קרדיט לתמונות: ויקיפדיה וערוץ הטלגרם היוצרים AI