נצחון צבאי ומדיני מוחץ משיגים רק בדרך אחת, כיתור ותנועת מלקחיים!

נצחון צבאי ומדיני מוחץ משיגים רק בדרך אחת, כיתור ותנועת מלקחיים.
להערכתי זה הבסיס לכשלון היחסי של צה”ל במלחמת הנוכחית היא מלחמת ה 7 לאוקטובר. (לצערי למלחמה הנוכחית מהחשובות במלחמות ישראל עדיין אין שם מוסכם).

צה”ל ובהנהגת הרמטכ”ל הנוכחי התמקד בדרך מלחמה שגויה, דרך שבהגדרה לא יכולה להביא לניצחון.

להערכתי האחראים על הבטחון של מדינת ישראל וזאת בהובלת מרבית הרמטכ”לים של צה”ל ב 50 השנים האחרונות אינם באמת מבינים את העקרונות הבסיסיים האוניברסלים של דרך המלחמה והשגת הניצחון.

עקרונות שנקבעו ויושמו כבר במלחמות שהיו בעולם לפני אלפי שנים ומאז ועד היום. עקרונות שגם יושמו בעבר ע”י צה”ל ראו את המהלך החשוב של מלחמת יום הכיפורים והוא חציית תעלת סואץ.

חציית התעלה שבוצעה בהובלת אוגדת האלוף אריאל שרון ובאישור של מפקד חזית הדרום רב אלוף חיים ברלב. חציית התעלה בוצעה במלחמת יום הכיפורים בחזית העיקרית של המלחמה היא החזית המצרית. חציית התעלה בוצעה בתחילה ע”י הרחבת מסדרון התפר שבין שתי הארמיות המצריות הפולשות, הארמיות המצריות שחצו את התעלה(הפתעה) ושכבשו את כל השטח שהיה בקירבת התעלה, שטח שהוחזק ע”י צה”ל מאז תום מלחמת ששת הימים 1967 ועד ליום ה 6 באוקטובר 1973 הוא יום פרוץ המלחמה.

לאחר הרחבת התפר למס’ ק”מ בודדים בוצעה חציית אוגדות צה”ל את תעלת סואץ.

אז בוצע ובמהירות האיגוף של הארמיות 2 ו 3 של הצבא המצרי, אותם ארמיות שפלשו וכבשו את האיזור בשליטת ישראל הסמוך לתעלה.

ובמקביל בוצעה חסימת דרכם של כוחות מצריים מלהתקדם לכיוון המיצרים של סיני ודרום סיני.

Every Military Strategy Explained In 8 Minutes

קרדיט: רשתות חברתיות

סיכום

כאשר הארמיה מס’ 3 היתה במצור מלא, נשיא מצריים אנוואר סאדאת התחנן לארה”ב שזו תדרוש את הפסקת האש והסרת המצור על צבאו המוכה וכך ורק כך הושג הניצחון במלחמה שהחלה כהפתעה וכתבוסה ביום ה 6 לאוקטובר 1973, ניצחון שגרם לשלום עם מצרים הגדולה והחשובה במדינות ערב, שלום שהושג ב 1977.

מאחר והעיקרון הבסיסי הזה נזנח אזי אנחנו מצויים היום במצב בו המלחמה נמשכת שנים, מס’ האבדות שלנו גדול מהנדרש ומס’ האבדות של האויב קטן מהנדרש.

 

אסביר את עיקרון החשוב הזה והוא רק אחד ממס’ עקרונות מלחמה בסיסיים שנזנחו במהלך השנים ע”י צה”ל וחבל.

הגדרה: לא ניתן להכריע ולהביס אויב במהירות ללא הטלת מצור על כוחו העיקרי ובמקביל תקיפה של הכוח העיקרי של האויב באמצעות תנועת מלקחיים.

במקרים רבים חלק מהכוח הוא הפטיש המכה באויב וחלק אחר של הכוח הוא הסדן שלא מאפשר לאויב לברוח מהתבוסה והכניעה.

לכן המלחמה של צה”ל זרוע היבשה במלחמת ה 7 לאוקטובר היתה מתחילתה חייבת היתה להתבצע אחרת.

בחזית עזה ביצוע של תפיסה מיידית של ציר פילדלפי הוא הציר החוסם את רצועת עזה מדרום מגבול מצריים, בנוסף הרחבתו של הציר לרוחב של 1 ק”מ לפחות (כך ורק כך משיגים את עקיפת המנהרות החוצות ממצריים והמשמשות להברחה וגם משיגים הגנה משופרת על הכוחות).

זה הציר שנועד במלחמה להיות הסדן שחוסם את הסיוע לכוחות החמאס.

במקביל מצפון וממערב לבצע תקיפה וטיהור של עזה מצפון לדרום עד לציר פילדלפי.

 

בחזית הצפון היה צריך לבצע התקדמות מהירה של אוגדות צה”ל, בפרק זמן של 96 שעות לכל היותר, לבצע את התקדמות של אוגדות צה”ל עד לציר נהר הליטני ובמקומות מסויימים (הברך ע”י מטולה) גם לכבוש את האזור מס’ ק”מ צפונה מנהר הליטני.

כאשר הכוח שם מתפקד כסדן למניעת אספקה ותיגבור ובריחה מהחזית של כוחות החיזבאללה, במקביל לבצע תקיפה וטיהור של דרום הלבנון מדרום, תקיפה שתחל מאזור הגבול של מדינת ישראל ומדינת לבנון ותמשיך לכיוון הצפון וזאת עד לחבירה לכוחות שחוסמים את דרום הלבנון, זאת ע”י אוגדות צה”ל שיפעלו כאן כפטישים.

זו תורת המלחמה והניצחון העולמי הבסיסית כפי שהופעלה כבר בעת העתיקה ע”י צבאות אשור ורומא וכל האימפריות אחרות, תורת הלחימה הזו היא העיקר במלחמות כבר לפני אלפי שנים.

 

שוב, הטלת מצור על האויב והכרעת האויב בתנועת מלקחים. כך פעלו גדולי המצביאים העולמיים מאז ומעולם לרבות במלחמת העולם השניה.

יש שיתרצו את אי ביצוע הדרך היחידה בה ניתן להשיג ניצחון ע”י גודלו המגוחך של צבא היבשה הקרבי שלנו.

עובדה, צה”ל הוא צבא שקיצץ את הכוח הקרבי היבשתי שלו לדעת דוגמת אדם שמנסר את הענף עליו הוא יושב.

ובכן, אני טוען שמי שקיצצו את מס’ האוגדות המשוריינות של צה”ל לא הבינו או שכחו את הדרך היחידה שמאפשרת ניצחון על כוח צבאי בהיקף של עשרות אלפי לוחמים ומעלה.

לא ניתן לנצח כוח גדול ומאורגן באמצעות חיל האוויר יהיה זה יעיל ככול שניתן, חיל האוויר לעולם יהיה כוח עזר, כוח סיוע.

 

undefined

קרדיט: האנליסט אלי בר און – מתמחה בכלכלה, טכנולוגיה של אמל”ח כטילים מדויקים ולייזרים רבי עוצמה, ראש צוות הגנה אקטיבית ואש מנגד של המכון לטרור של אוניברסיטת רייכמן ובחקר ביצועים.      קרדיט לתמונות: ויקיפדיה