מבא לעתיד ההשקעות בעולם הטכנולוגיה: הזדמנות בשרתים, חולשה במחשבים. דעה
הזדמנות בשרתים, חולשה במחשבים: כך נראים הדוחות מאמש
החברות דל ו-HP פרסמו אתמול דוחות המצביעים על התאוששות איטית בשוק המחשבים האישיים, כאשר שתי החברות דיווחו על תחזיות מאכזבות שהובילו לירידות במניותיהן במסחר המאוחר.
היולט פקרד (HPQ) דיווחה על הכנסות של 14.06$ מיליארד לעומת צפי של 14$ מיליארד ורווח של 0.93$ למניה, בהתאם לצפי. החברה הציגה עלייה של 2% במכירות חטיבת המחשבים האישיים ל-9.59 מיליארד דולר, אך גם לא עמדה בציפיות השוק בצד התחזית.
דל (DELL) דיווחה על הכנסות של 24.4$ מיליארד לעומת צפי של 24.7$ מיליארד ורווח של 2.15$ למניה לעומת צפי של 2.05$ למניה. גם דל לא עמדה בתחזיות האנליסטים, כאשר החברה מצפה להכנסות של 24.5$ מיליארד לעומת צפי האנליסטים שעמד על 25.6$ מיליארד.
מנכ”לי החברות ציינו כי אימוץ מחשבים מותאמי בינה מלאכותית עשוי לעורר ביקוש מחודש, אך הצפי להתאוששות משמעותית תתרחש רק במחצית השנייה של 2025.
בצד השרתים, דל דיווחה על צמיחה של 34% בחטיבת התשתיות לעומת הרבעון המקביל, המונעת על ידי ביקוש לשרתים מותאמי בינה מלאכותית, במה שהפך למוקד תשומת הלב בדוחות.
בשיחת המשקיעים, החברה ציינה כי היא שלחה שרתים מותאמי AI בשווי 2.9$ מיליארד ברבעון החולף, וכי ההזמנות עמדו על 3.6$ מיליארד. החברה ציינה כי שיפור ביצועים בשרתים מתקדמים תייצר הזדמנויות צמיחה, כאשר יותר ויותר חברות מגדילות את קיבלת המחשוב המתקדם שלהן.
עם זאת, ישנם סיכונים כמו השקה הדרגתית של שבב הבלאקוול החדש של אנבידיה, אשר השפיעה על תחזית ההכנסות.
בשורה התחתונה, חטיבת התשתיות של דל מייצרת צמיחה חזקה כאשר הצבר של החברה גדל בקצב מהיר, אך אתגר האספקה והשקה הדרגתית של טכנולוגיות חדשות בשילוב עם חולשה בשוק המחשבים האישיים הורידה את תחזית ההכנסות של החברה, שאכזבה את המשקיעים.
תיראו מופתעים
בלומברג מדווחת כי התעניינותה של קוואלקום (QCOM) ברכישת אינטל (INTC) התמתנה, בשל המורכבות והאתגרים הפיננסיים של עסקה בהיקף כזה.
רכישה מלאה של אינטל, שהייתה עשויה להפוך לאחת מעסקאות הטכנולוגיה הגדולות בהיסטוריה, נתקלה במכשולים כמו חוב של 50 מיליארד דולר מצד אינטל וחשש מביקורת רגולטורית בגין הגבלים עסקיים.
עם זאת, בקוואלקום שוקלים אפשרות לרכוש חלקים מסוימים מאינטל בעתיד, אך בשלב זה מתמקדת החברה בהרחבת פעילותה בתחומים כמו מחשבים אישיים, רשתות ושבבים לתעשיית הרכב. זאת, כחלק מהיעד האסטרטגי להגיע להכנסות של 22 מיליארד דולר עד שנת 2029.
עם זאת, מנכ”ל קוואלקום ציין לאחרונה כי החברה אינה זקוקה לרכישות גדולות על מנת לעמוד בתוכניות הצמיחה שלה.
קרדיט: ערוץ הטלגרם תשואת יתר – וול סטריט קרדיט לתמונות: ערוץ תשואת יתר