כרבע מהפרופסורים באוניברסיטאות היגרו מאיראן בשנים האחרונות

שר המדע של איראן אמר כי “25 אחוז” מהפרופסורים באוניברסיטאות היגרו מהמדינה בשנים האחרונות, ולחלקם “אין כוונה לחזור”. במקביל, הנשיא גם אמר שהחינוך באוניברסיטאות צריך להיות כזה ש”אתה צריך לחנך את הסטודנט כך שהוא לא ירצה לעזוב את ארצו”.

חוסיין סימאי סרף, שר המדע, כינה את סטטיסטיקת ההגירה – “מדאיגה” ואמר כי לכל אחד מהגורמים השונים “תעסוקתי, כלכלי, חברתי ופוליטי” יש חלק בנתון זה.

עם זאת, הוא ציין את הגורם הכלכלי כאחד הגורמים החשובים להגירה של פרופסורים מהאוניברסיטאות ואמר: “שכרם של הפרופסורים באוניברסיטה השכנה שלנו, מעבר למים, הוא בין ארבע לשבעת אלפים דולר, והשכר של הפרופסורים באוניברסיטה  שלנו,  מגיעה בקושי  לאלף דולר”.

בדבריו, סימאי שרף העניק זכות לפרופסורים צעירים שמתכננים לבנות חיים ואין אפשרות לספק להם חיים בארץ בשכר נמוך, לחשוב על הגירה.

במקביל, שר המדע הזהיר כי רמת הגירה כזאת של פרופסורים מהאוניברסיטאות לא רק תגרום ל”ירידה” ברמת האוניברסיטאות והסטודנטים, אלא “כשהתהליך הזה יימשך, הם יוחלפו באנשים שאולי יש להם יכולות חלשות יותר”.

פקיד ממשלתי בכיר זה דיבר על תפקידם של הלחצים הפוליטיים על הגירת פרופסורים באופן מקרי, אך בשנים האחרונות, מספר לא מבוטל של פרופסורים מהאוניברסיטאות באיראן שלא היו מיושרים עם מדיניות הרפובליקה האסלאמית הושעו או פוטרו.

בספטמבר  פרסם העיתון “אטמד” רשימה של 52 פרופסורים שפוטרו מאוניברסיטאות איראניות, מה שהראה שגל נוסף של פיטורי פרופסורים מהאוניברסיטאות החל. 

ביום שישי, ה-22 בדצמבר, דיבר הנשיא מסעוד ביזג’יאן גם על רצונם של יותר מ-80% מהצעירים באיראן להגר, בכינוס של הבסיג’.

 “החינוך באוניברסיטאות ובבתי הספר צריך להינתן באופן שאם תפגע בתלמיד, גם אז הוא לא יהיה מוכן לעזוב את ארצו” אמר הנשיא.

فرارو | «در یک دانشکده دانشگاه تهران از ۷۰ استاد، حدود سی نفر مهاجرت کرده‌اند»
קרדיט: רדיו פרדה