טורקיה השלימה 80% מהחומה שבנתה על גבולות סוריה ואיראן
טורקיה השלימה את בניית 80 אחוז מחומת הביטחון שלה בגבולותיה עם סוריה ואיראן, כחלק ממה שהיא מכנה “לחימה בטרור ובהברחות בני אדם”.
חומת הביטחון בגבולות טורקיה עם סוריה ואיראן משתרעת למרחק של 1,168 קילומטרים, מתוך סך של 1,471 קילומטרים.
60,000 חיילים עובדים על זה, לפי דיווח של העיתון ” טורקיה “, היום, יום שני, 18 בנובמבר.
טורקיה מתכוונת להתקין 200 מערכות מצלמות תרמיות חדשות, ומערכת מעקב קבועה באורך 21 קילומטר תופעל לאורך הגבול, בנוסף לשש סירות מהירות לאנשי אבטחת הגבול הימי.
לפי העיתון, צעדים אלה באים במסגרת ההגנה על גבולותיה של טורקיה מפני “גורמי טרור” והגירה בלתי חוקית.
אורכו של הגבול הטורקי-סורי הוא יותר מ-900 קילומטרים, והוא מחובר בכ-10 מעברים יבשתיים, חלקם סגורים ואחרים פעילים.
טורקיה הודיעה על השלמת בניית הקטע האחרון של חומת הבטון בגבול טורקיה-סוריה ב-2018, באורך של 711 קילומטרים.
מנהל קרן “טוקי” (השיכון הטורקי), ערגון טוראן, אמר אז כי הבנייה תיפסק בשלב זה, וחלקים מהגבול יישארו ללא חומה.
טוראן הוסיף כי טורקיה קרובה להשלמת בניית חומה נוספת בגבולה עם איראן, ותסיים את הבנייה באביב 2029.
גבול סוריה-טורקיה עדה לתנועת הברחות אנושית מתמשכת, שהניעה את אנקרה להתחיל לבנות חומת בטון בגובה של עד ארבעה מטרים לאורך גבולה ב-2015 כדי “להפחית את פעילות ההברחה”.
מנגד, משמר הגבול הטורקי מואשמים במעשי אלימות, הרג “בלתי חוקי” והפרות זכויות אדם נגד אלה שמגיעים מסוריה ומנסים לחצות את גבולותיה, על פי מה שדיווח Human Rights Watch בדו”ח שלו באפריל 2023.
במישור הפנימי, סוגיית המקלט בטורקיה מהווה את אחת הסוגיות המועלות ברחוב הטורקי, והאופוזיציה הטורקית מאשימה את הממשלה ברשלנות במאבק בהגירה הבלתי חוקית.
הממשלה מעצימה את הצעדים למאבק בהגירה הלא חוקית ומארגנת קמפיינים לרדיפה אחר פורעי חוק ונאשמים בהברחת בני אדם, האחרון שבהם הוא מבצע קלקן, הנערך בשיתוף עם מנהלת ההגירה.
היום, 18 בנובמבר, הודיע שר הפנים הטורקי עלי ירליקאיה על מעצרם של 1,644 מהגרים “בלתי חוקיים” מ-11 לאומים, בנוסף ל-51 מבריחים, בהשתתפות יותר מ-24,000 קצינים ואנשי צוות .
טורקיה נחשבת למארחת הפליטים הסורים הגדולה ביותר, ומספר האנשים הרשומים ב”הגנה זמנית” עומד על כשלושה מיליון בני אדם, על פי הנתונים העדכניים ביותר של מחלקת ההגירה.
קרדיט: עינאב בלדי ניוז קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות